advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Hou je van festivals en hou je van skiën? Dan hebben we goed nieuws voor je, want in de diverse wintesportlanden worden gave skifestivals georganiseerd. We zetten de 10 beste festivals in de sneeuw voor je op een rijtje

Zwitserland en techno

Wanneer je het rijtje bestudeerd zul je zien dat veel festivals in de sneeuw zich in Zwitserland afspelen én dat er veel techno en house te vinden is. Hou je daar niet van, dan zijn er nog zat alternatieven.

#10 Zermatt Unplugged, Zwitserland (10-14 april)

Het prachtige zwiterse Zermatt vormt het decor van het skifestival unplugged. Hou je van akoestische muziek? Dan ben je hier op het goede adres. Er komen tal van bekende artiesten zoals Emili Sande, The Kooks, Selah Sue en Norah Jones.

Festival in de sneew
Zermatt. Credits festticket.com

#9 Musilac, Chamonix (19-21 april)

Hou je van popmuziek en rock? Dan moet je naar dit festival toe. Dit festival is zo populair dat het maar liefst twee keer per jaar wordt georganiseerd. De line up is nog niet geheel bekend.

#8 Rave on Snow Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk (13-16 december)

Het duurt nog even, maar ook aan het einde van dit jaar wordt er weer een “Rave on Snow” festival georganiseerd in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm. Je kunt er – je verwacht het niet- lekker raven op house en techno in de sneeuw.

Festivals in de sneeuw
Rave on Snow in 2017, Saalbach-Hinterglemm. Bron: festticket.com

#7 Caprices, Crans Montana, Zwitserland (12-15 april)

Als je op zoek bent naar een minder bekend en minder massaal festival in de sneeuw, dan ben je op dit festival op het juiste adres. Ook hier vind je veel tech en house muziek. Dit jaar vindt alweer de 15e editie van het festival plaats.

#6 Polaris, Verbier, Zwitserland (december)

Ook dit festival vindt plaats in Zwitserland, in Verbier. Het Polaris festival vindt aan het einde van dit jaar plaats. Op 2200 meter hoogte kun je er eveneens genieten van techno en house.

Polaris festival in Verbier. Editie 2017. Credits: festticket.com

#5 Snowboxx, Avoriaz, Frankrijk (17-24 maart)

Ze noemen zichzelf het “meest iconische festival van Europa”. Of dat zo is moet je natuurlijk zelf maar gaan ervaren. Feit is wel dat Snowboxx al vijf jaar op rij stijf uitverkocht is, dus er zit wel wat in. Je vindt er onder andere artiesten als Fatboy Slim.

#4 Snowbombing, Mayrhofen, Oostenrijk (9-24 april)

Dit festival is een mix van pop, electronische en urban muziek en vindt plaats in het Oostenrijkse Mayrhofen. Een van de bekendere artiesten die er dit jaar zullen optreden is Liam Gallagher.

#3 Bergfestival, Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk (december)

Saalbach-Hinterglemm kent nog een festival en wel het BERGFEstival. Het vindt ook plaats in december 2018 en je vindt er geen techno of house, maar onvervalste rock muziek. De line up van dit jaar is nog niet bekend.

BERGFEstival Saalbach-Hinterglemm. Credits: festticket.com

#2 Garosnow, Cauterets, Frankrijk (16-17 februari)

Dit festival in de sneeuw is een van de drie festivals Garosnow festivals die georganiseerd worden in de Franse Pyreneeën. Je vindt er onvervalste underground electronic, house en techno muziek.

#1 Top of the Mountains, Ischgl, Oostenrijk (30 april)

Ieder jaar vindt er op de berg van Ischgl het “Top of the Mountains” concert plaats. Elk jaar wordt er een topartiest uitgenodigd en dit jaar is het Helene Fischer.

 

advertentie