Dit worden dé Duitstalige après-ski hits van 2019

Door: Saskia Smulders

Na de publicatie van de Nederlandstalige kanshebbers om dé après-skihit van 2019 te worden is het nu tijd om een top 10 Duitstalige kanshebbers te publiceren. Er 10 uitzoeken was nog niet makkelijk, er is zoveel keuze! Uiteindelijk ben ik tot een top 10 gekomen waarvan ik denk dat je ze vaak zult gaan horen. Heb je aanvullingen? Laat ’t dan weten!

#1 DJ Ötzi – Bella Ciao

In dit artikel tipte ik dit nummer al als mogelijke kanshebber voor de après-ski hit van het seizoen 2018-2019 te worden. Ik blijf er nog steeds bij dat je dit nummer vaak zult gaan horen in de diverse après-ski tenten.

#2 Tobee – Helikopter 117

#3 Die Draufgänger – Cordola Grün

#4 Mia Julia feat. DJ Biene – Der Beat zum Springen (Komodo)

Mia Julia kennen we eigenlijk niet zo goed in Nederland. Zij staat echter garant voor vele après-ski hits en timmert goed aan de weg. Dit nummer maakte ze met DJ Biene en dat resulteerde in een lekkere beat

#5 Stefan Stürmer – Wir kriegen nie genug

Oudere wintersporters herkennen dit deuntje ongetwijfeld als “I just can get enough”. Om vervolgens de hele dag met deze oorwurm in je hoofd te blijven zitten. De clip die Stefan erbij maakte is een beetje suf, maar vooruit het nummer is leuk. 

#6 Mickie Krause – Links Rechts

Liefhebbers van Nederlandstalige feestmuziek herkennen hier onmiddellijk de mega-hit van Snollebollekes in……Juist, dat is ‘m. Maar dan in het Duits. 

#7 Tim Toupet – Inselverbot

Mallorca is vaak de broedplaats van nieuwe après-ski hits. Zo ook dit nummer van Tim Toupet die we vooral kennen van het wereldberoemde “Fliegerlied”. Hij maakte dit jaar dit nummer. Klinkt lekker en is makkelijk mee te zingen.

#8 Peter Wackl – I love Malle

Peter Wackl, die we kennen van “Joanna”, mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Zijn “I love Malle” is een kanshebber, hoewel het misschien wel een beetje ’n te makkelijk nummer is. Niet een heel opvallend refrein, een herkenbare beat. Enfin, je kunt de tekst meezingen met deze video:

#9 Anna Maria Zimmerman – 1,2,3,4, Heute nacht feiern wir

Weer een vrouw in het lijstje! Anna Maria Zimmerman knalt er een mogelijke hit, met een hier en daar herkenbaar deuntje uit het overbekende YMCA. Het tellen doet ’t ook altijd goed. Gewoon een niets-aan-de-hand-nummer dus. Prima dus.

#10 Ramonstar & Killermichel – Für immer blau (Apres Ski Version)

#11 Ricky Harris – Ich schenk Dir ein Einhorn

#12 Lorzenz Büffel ft. DJ Eisbär – Beate die Harte

Hoofdfoto: brogumapresski

LEES HIER ALLES OVER APRES SKI

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer