Ken je het prachtige Schladming-Dachstein al? Ruim 230 kilometerpiste op de Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. En dat met op de achtergrond het prachtige Dachsteinmassief, waar je het hele jaar kunt skiën op de Dachsteingletsjer op 3.000 meter hoogte. Bovendien maakt Schladming-Dachtstein deel uit van Ski amadé, waardoor je met één skipas terecht kunt op maar liefst 760 kilometer en 270 liften! De skiregio heeft dus alles in huis voor een geweldige wintersport.

Als je een dagje niet wilt skiën is er ook ontzettend veel te beleven. Een dikke aanrader is om dan te gaan fatbiken. Op een mountainbike met super dikke banden cross je zonder problemen door de sneeuw. Iets voor jou?

Lees meer over Schladming-Dachstein en Ski amadé

Fatbiken in Ski amadé

Dikke banden met noppenprofiel

Actieve vakantiegangers verkennen Schladming-Dachstein op de fiets. En in de winter wordt fatbiken dus steeds populairder. Een fatbike is een mountainbike met banden tot wel 12 centimeter breed, en door het noppenprofiel heb je perfecte grip op gladde sneeuw.

Je kunt begeleide tours maken, zowel om het eens te proberen als ook actieve tochten voor de ervaren mountainbiker. Ook ’s nachts! We zijn nog niemand tegengekomen die fatbiken níet leuk vond…

Fatbiken in Ski amadé

Hier huur je een fatbike

In Ramsau am Dachstein kun je een fatbike huren bij Alpine Fatbike. Ze bieden ook begeleide tochten aan, en e-fatbikes. In Michaelerberg-Pruggern biedt skischool Amadeus ongeveer hetzelfde aan.

Lees meer over Schladming-Dachstein en Ski amadé

Copyright alle foto’s: Schladming-Dachstein