Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit weekend genieten van topsport tijdens de Ski Worldcup in Zuid-Tirol

18 december 2020

Al een aantal jaar is de Italiaanse regio Zuid-Tirol het decor voor de Audi FIS Ski World Cup. Hoewel de situatie dit jaar onzekerheid met zich meebracht voor het event, is Zuid-Tirol blij dat de atleten verwelkomd kunnen worden. Op 18 en 19 december staan de sporters in de startblokken in Val Gardena/ Gröden voor Super-G en Downhill. En op 20 en 21 december zien we Gran Risa en Alta Badia als decor tijdens de (Giant) Slalom. 

Alta Badia Ski World Cup. Foto: Alex Moling

Zonder publiek, maar desalniettemin kunnen we vanuit onze huiskamers toch genieten van het ski spektakel. Hiermee wachten we ook af of er dit seizoen überhaupt nog geskied kan worden door het publiek zelf. De voorspelling is dat op 7 januari de pistes openen. We houden iedereen hier uiteraard van op de hoogte.

Races van de Saslong

Vandaag start het skiweekend met om 11:45 uur de Super-G (vanaf 2.000m naar 1.410m) vanaf de legendarische Saslong in Val Gardena. Op zaterdag 19 december sluiten we hier op hetzelfde tijdstip af met de Classic Downhill (vanaf 2.249m naar 1.410m). Een fan van facts & figures? De startlijst en resultaten zijn hier te volgen.

Alta Badia’s gigantische piste

Voor deze editie gaan de ski racers op zondag 20 december om 10:00 uur van start op een van de lastigste banen voor de eerste run. In het hart van de Dolomieten stuiven de atleten met een noodgang naar beneden op de Gran Risa, als onderdeel van Giant Slalom in de Alpine Ski World Cup. Deze run bestaat al sinds 1985. De tweede run start om 13:30 uur.

Alta Badia Ski World. Foto: Alex Moling

Op maandag 21 december dalen de sporters af naar Alta Badia, waar zij om 10:00 uur en om 13:00 uur de Slalom voltrekken. De trofeeën zijn dit jaar ook weer van bijzondere afkomst. Ze zijn namelijk gemaakt door kunstenaar Daniele Basso in de vorm van UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten.

Veiligheid voor alles

De aanloop naar deze momenten ging door de Covid-19 situatie niet zonder slag of stoot. De International Ski Association en de Zuid-Tiroolse overheid hebben een strikt protocol met veiligheidsmaatregelen opgezet om het event zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is er geen publiek aanwezig en alle betrokkenen moeten Covid-19 tests ondergaan.

Gelukkig is het binnen de richtlijnen mogelijk om er een sportief weekend van te maken en staan de atleten te trappelen om hun tijden te verbeteren. Wil je de races (live) aanschouwen? Dan kun je terecht bij Ziggo Sport, Eurosport, Rai 2, ARD, ORF 1 en SF 2.


Lees hier meer artikelen, verhalen en reistips over Zuid-Tirol


(Visited 248 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer