Dit weekend genieten van topsport tijdens de Ski Worldcup in Zuid-Tirol

18 december 2020

Al een aantal jaar is de Italiaanse regio Zuid-Tirol het decor voor de Audi FIS Ski World Cup. Hoewel de situatie dit jaar onzekerheid met zich meebracht voor het event, is Zuid-Tirol blij dat de atleten verwelkomd kunnen worden. Op 18 en 19 december staan de sporters in de startblokken in Val Gardena/ Gröden voor Super-G en Downhill. En op 20 en 21 december zien we Gran Risa en Alta Badia als decor tijdens de (Giant) Slalom.

Alta Badia Ski World Cup. Foto: Alex Moling

Zonder publiek, maar desalniettemin kunnen we vanuit onze huiskamers toch genieten van het ski spektakel. Hiermee wachten we ook af of er dit seizoen überhaupt nog geskied kan worden door het publiek zelf. De voorspelling is dat op 7 januari de pistes openen. We houden iedereen hier uiteraard van op de hoogte.

Races van de Saslong

Vandaag start het skiweekend met om 11:45 uur de Super-G (vanaf 2.000m naar 1.410m) vanaf de legendarische Saslong in Val Gardena. Op zaterdag 19 december sluiten we hier op hetzelfde tijdstip af met de Classic Downhill (vanaf 2.249m naar 1.410m). Een fan van facts & figures? De startlijst en resultaten zijn hier te volgen.

Alta Badia’s gigantische piste

Voor deze editie gaan de ski racers op zondag 20 december om 10:00 uur van start op een van de lastigste banen voor de eerste run. In het hart van de Dolomieten stuiven de atleten met een noodgang naar beneden op de Gran Risa, als onderdeel van Giant Slalom in de Alpine Ski World Cup. Deze run bestaat al sinds 1985. De tweede run start om 13:30 uur.

Alta Badia Ski World. Foto: Alex Moling

Op maandag 21 december dalen de sporters af naar Alta Badia, waar zij om 10:00 uur en om 13:00 uur de Slalom voltrekken. De trofeeën zijn dit jaar ook weer van bijzondere afkomst. Ze zijn namelijk gemaakt door kunstenaar Daniele Basso in de vorm van UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten.

Veiligheid voor alles

De aanloop naar deze momenten ging door de Covid-19 situatie niet zonder slag of stoot. De International Ski Association en de Zuid-Tiroolse overheid hebben een strikt protocol met veiligheidsmaatregelen opgezet om het event zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is er geen publiek aanwezig en alle betrokkenen moeten Covid-19 tests ondergaan.

Gelukkig is het binnen de richtlijnen mogelijk om er een sportief weekend van te maken en staan de atleten te trappelen om hun tijden te verbeteren. Wil je de races (live) aanschouwen? Dan kun je terecht bij Ziggo Sport, Eurosport, Rai 2, ARD, ORF 1 en SF 2.


Lees hier meer artikelen, verhalen en reistips over Zuid-Tirol


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer