Het zal je als echte wintersportfan niet zijn ontgaan dat er op diverse plekken in de Alpen al sneeuw is gevallen. Dat is goed nieuws voor de gebieden die in september al hun deuren openen. Wil je dit weekend al even genieten van het witte goud? Dan kun je hier terecht:

Oostenrijkse gebieden

De gletsjer van Sölden is traditiegetrouw een van de eerste die de deuren wagenwijd openzet en je kunt er nu al op (een deel van de) gletsjer terecht als je wilt. In totaal zijn er nu 8 liften open, waarvan 3 op de gletsjer en 5 in de rest van het gebied:

weekend solden

Vanmorgen wierp ik een blik op de webcam en het is er schitterend weer:

weekend solden

In Sölden wordt trouwens komend seizoen een nieuwe 10 persoons kabelbaan gebouwd die 4.500 personen per uur naar boven kan brengen.

Ook de Stubaier gletsjer zal dit weekend twee pistes openen. Vorig jaar bracht ik nog een bezoek aan de Stubaier gletsjer waar de nieuwe Eisgratbahn werd geopend. In dit reisverslag kun je alles lezen over dit gebied.

Naast Solden en de Stubaier gletsjer opent ook de Pitztaler gletsjer dit weekend. Morgen kun je daar terecht op de Wildspitzbahn vanaf half negen tot twee uur in de middag en kun je de Gletsjerexpress nemen.

Vanaf het einde van deze maand kun je ook terecht op een andere bekende gletsjer in Oostenrijk: de Kaunertal gletsjer

Franse gebieden

Ook in Frankrijk kun je deze maand al terecht om de lange latten onder te binden. Het gebied van Val d’Isère en Tignes opent 30 september deels. Op 25 november vindt daar de echte opening plaats.

Lees ook:

Met deze wintersportweetjes ben jij de koning van de sneeuw

Stubai: Ideaal voor een short-ski

Tien alledaagse wintersport-items uit het verleden

(Visited 232 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.