ADVERTENTIE

Het jaar 2018 is voorbij en dat betekent natuurlijk: terugkijken. Wij van Snowrepublic kijken terug op een zeer succesvol jaar waarin we vele nieuwe lezers en volgers mochten verwelkomen. Dank daarvoor! We hopen jullie ook in 2019 te mogen verwelkomen en te verblijden met leuke, interessante en inspirerende artikelen over wintersport en meer. Nu kijken we nog even terug naar de 10 best gelezen artikelen op Snowrepublic van 2018.

#10 Op hol geslagen lift Georgië – Het vervolg

Je kunt het je filmpje vast nog wel herinneren. Wat eerst nog even leek op een grap, maar al gauw bittere ernst leek: de op hol geslagen lift in Georgie. Hoe verging het de slachtoffers? Wat was de oorzaak van dit liftongeluk? Je leest het in dit artikel.

Hoe het verder ging met de op hol geslagen skilift in Georgië

#9 Hilarisch: zo bang waren skiërs in 1985 voor snowboarders

In 1985 verschenen de eerste snowboarders op de skipistes. Deze bizarre plank, gebaseerd op een surfboard en vanzelfsprekend bedacht in Californië, leverde nogal wat kritiek op van skiërs. Bekijk hieronder maar eens hoe bang ze waren voor de extreem grote gevaren van deze nieuwigheid op hun pistes. Hilarische vintage beelden uit 1985.

Hilarisch: Zo bang waren skiërs voor snowboarders in 1985

#8 Wat zijn de Olympische medailles eigenlijk waard?

Tijdens de Olympische Winterspelen van dit jaar in PyeongChang vonden meer dan 100 medailleceremonies plaats in 15 sporten. Maar wat is nou zo’n medaille waard? Wij zochten het voor je uit in dit artikel:

Wat zijn de Olympische medailles eigenlijk waard?

#7 Brekend: een skigebied sluit juist vanwege teveel sneeuw…

Je verwacht het niet, maar op de Italiaanse Passo dello Stelvio hadden ze eerder dit seizoen al te maken met grote hoeveelheden sneeuw. Zo veel dat ze per direct besloten het skigebied dicht te gooien.

BREKEND: Skigebied sluit voor de rest van het seizoen vanwege teveel sneeuw

#6 De doorbraak van Helene Fischer in Nederland dankzij o.a. Qmusic

Wintersporters die van après-ski houden kenden haar natuurlijk allang, vooral van haar hit “Atemlos”. Maar de rest van Nederland leerde haar, onder andere via radiozender Qmusic, nu ook kennen.

Qmusic luisteraars ontdekken Atemlos van Helene Fischer

#5 Grote zorgen om situatie in de Alpen

In januari van dit jaar hielden de weergoden aardig huis in de Alpen. Sneeuw, heftige storm, kans op overstromingen, afgesloten plaatsen en gebieden, lawines en nog veel meer akeligs. Via een live blog hielden we je toen op de hoogte van de situatie.

Grote zorgen om situatie in de Alpen

#4 Maak nu zelf je eigen Kaiserschmarrn

Reporter Thiery trakteerde je op een heerlijk recept om thuis, zelf je eigen Kaiserschmarrn te maken. Een groot succes, want het artikel eindigde op plaats vier van de best gelezen artikelen van 2018

Maak nu zelf je eigen Kaiserschmarrn

#3 Serfaus Fiss Ladis afgesloten van de buitenwereld

Tja, dan zit je zelf ineens middenin het nieuws. Toen ik afgelopen maart in Serfaus verbleef was er paniek toen er een aardverschuiving dreigde. Om voor voldoende veiligheid voor de aankomende en vertrekkende gasten te zorgen werd er in allerijl een noodweg aangelegd die we uiteindelijk ook genomen hebben. Erg spannend en ook een beetje eng, maar we hebben het overleefd :-). Inmiddels is er al weer een lange tijd een nieuw stuk(je) weg aangelegd en is de boel goed verstevigd waardoor je met een gerust hart naar Serfaus Fiss Ladis kunt rijden.

Serfaus-Fiss-Ladis afgesloten van de buitenwereld

#2 Dit worden dé après-ski hits van 2018

Dat après-ski populair is dat weten we bij Snowrepublic maar al te goed. Dit artikel over  mogelijke après-ski hits van 2018 scoorde goed. Hoeveel nummers ken jij? Vanzelfsprekend publiceren we begin volgend jaar de mogelijke après-ski hits van 2019.

Dit worden dé après-ski hits van 2018

#1 Heftige beelden uit Saalbach Hinterglemm na overstromingen

Zeg nou zelf: het wás ook behoorlijk heftig om te zien hoe het water door de straten van Saalbach Hinterglemm klotste. Maar Oostenrijkers zouden geen Oostenrijkers zijn als ze niet met vereende krachten de boel daags erna alweer op orde hadden en opgeruimd. Dit artikel trok dit jaar het meeste lezers.

Heftige beelden uit Saalbach Hinterglemm na overstromingen

 

ADVERTENTIESNP Natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here