In Verbier zijn de deuren afgelopen weekend al geopend! 

Door: Ilse Nijhof

Dat 2018 qua weercondities een ongewoon jaar is in Europa, weten we inmiddels allemaal wel. Waar extreme sneeuwstormen in januari nog zorgden voor ravage in verschillende skigebieden was er in de zomer droogte vanwege de oneindige hittegolven. Er kan nu nog een hoofdstuk worden toegevoegd. De afgelopen tien dagen is de winter met onverwacht dikke sneeuwval in delen van de Alpen gearriveerd. De sneeuwval gecombineerd met kunstsneeuw zorgen voor een onverwachts vroege opening van het Zwitse resort Verbier!

Vroegste opening ooit

Het lijkt er zelfs op dat dit de vroegste opening ooit is, maar wat moet je ook anders als er op sommige plekken al een 60 centimeter dikke laag ligt! Het resort kondigde de opening van afgelopen weekend aan op de website met de volgende zin. “Thanks to this snowfall and with the help of some artificial snow cover, the ski season started in Verbier!” Op Instagram deden ze dit met een foto en de hashtag #weareopen. Wij sprongen een gat in de lucht toen wij dit lazen!

Alleen in het weekend

Wel is het zo dat nog niet alle pistes open zijn en dat het skigebied tot begin december hun deuren alleen ’s weekends openen. Hieronder vind je de liften en pistes welke vanaf komend weekend (10-11 november) gaan draaien:

– Le Chable – Verbier cabinelift van 08.40-17.00 (toegang tot het skigebied, pistes gesloten)
– Verbier – Les Ruinettes cabinelift van 08.45-16.15 (toegang tot het skigebied, pistes gesloten)
– Funispace van 08.55-16.15 (toegang tot het skigebied, pistes gesloten)
– Lac des Vaux, één skilift en Lac des Vaux piste van 09.05-16.15

Aan de Attelas-Ruinettes sectie wordt nog gewerkt. Deze wordt, wanneer het weer het toelaat en de sneeuwkanonnen klaar zijn, zo snel mogelijk geopend. Meer informatie en prijzen vind je hier.


Meer artikelen van onze reporters lees je hier!Bron: Verbier
Hoofdfoto: Verbier Facebook

(Visited 139 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.