Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Dit moet je weten over het coronavirus en jouw wintersport

Door Saskia Smulders | 27 februari 2020

Terwijl veel Nederlanders momenteel in de skigebieden genieten van een welverdiende wintersport, gaan er de komende tijd nog een hele hoop andere wintersporters die kant op. Waaronder ik zelf. Met het coronavirus dat steeds dichterbij komt, nemen ook de vragen over wat een reisverzekering wel of niet dekt mocht je tijdens de wintersport te maken krijgen met het coronavirus. We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Kan ik nog wel afreizen naar de wintersport?

Ja, dat kan, ook al is er sprake van besmettingen in de Alpenlanden. Zolang er geen negatief reisadvies is, kun je richting de wintersport reizen. Het is wel raadzaam de berichtgeving van het Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

reisadvies coronavirus
Reisadvies coronavirus | Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken 27/2/2020
Reisadvies coronavirus | Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken 27/2/2020
Reisadvies coronavirus | Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken 27/2/2020
Reisadvies coronavirus | Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken 27/2/2020

In het noorden van Italië geldt een classificatie “geel” hetgeen betekent: er is een veiligheidsrisico. De oranje gebieden betekent dat je er alleen heen mag voor strikt noodzakelijke reizen. In Italië zijn momenteel twee grote coronabesmettingshaarden; hiervoor geldt dus een code “rood”: reis hier niet heen.

Ik moet nog op reis, maar ik wil toch annuleren vanwege het coronavirus?

Ervan uitgaande dat je een “groen” land gaat bezoeken. Je annuleringsverzekering dekt dit niet. Neem altijd even contact op met de reisorganisatie of accommodatie waar je geboekt hebt. Niet geschoten is altijd mis, maar ze zijn je niets verplicht.

Ik ben al op wintersport, maar ik wil deze afbreken vanwege het coronavirus?

Je reis- en annuleringsverzekering dekt dit niet. Als er sprake is van een ernstige ziekte dan kun je wél aanspraak maken via je reisverzekering voor gemaakte reis- en verblijfskosten. Ook je annuleringsverzekering vergoedt niet de kosten van een niet-afgemaakte reis.

Ik ben op wintersport en ik moet verplicht in quarantaine

Dat dit niet ondenkbeeldig is blijkt uit het feit dat al een paar dagen een groot aantal mensen in een hotel op Tenerife moeten verblijven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Je verzekering kan er helaas niet voor zorgen dat de situatie snel voorbij is; ze kunnen geen wonderen verrichten. Als je verplicht op je bestemming in quarantaine moet zitten dan zijn er veel verzekeringen die een dagvergoeding aan je uitkeren van 75 euro per dag. Het zal per situatie verschillend zijn of deze de kosten geheel dekt.

Ik ben al in een wintersportgebied en terwijl ik er ben komt er een negatief reisadvies

Als je op wintersport bent en er wordt dan een negatief reisadvies gegeven vanwege het coronavirus dan dekt je reisverzekering de kosten wel.

In het wintersportgebied heerst een negatief reisadvies en ik wil toch gaan

Geeft de overheid een negatief reisadvies af en je reist er toch heen, dan vervalt de dekking van je reisverzekering.


BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET WINTERSPORTNIEUWS OP snowrepublic.nl


Bron: ANWB.nl en NPO1

(Visited 11.382 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer