Wandelen, met de paardenslee of paragliden, alles kan!

Door Pauline van der Waal

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft meer dan 270 kilometer aan piste, waardoor je je niet hoeft te vervelen op je wintersport. Maar wanneer je al dat geski en geboard even zat bent is dat ook geen probleem. Er zijn namelijk ook genoeg andere activiteiten te doen.

Wandelen met of zonder sneeuwschoenen

Op je ski’s of board sjees je waarschijnlijk de piste af en is er daardoor vaak geen tijd om de prachtige omgeving echt goed in je op te nemen. Dat is met wandelen wel anders! Er zijn routes van elk niveau te vinden, en afhankelijk van je tocht en de hoeveelheid sneeuw kun je met of zonder sneeuwschoenen lopen.

Je kunt starten vanuit elk van de vier dorpen en direct op pad gaan. De routes zijn dan in de meeste gevallen redelijk vlak. Ook kun je eerst een stuk met de gondel omhoog zodat je op grotere hoogte kunt wandelen.

Wandelen met of zonder sneeuwschoenen. Foro: saalbach.com, Mirja Geh
Wandelen met of zonder sneeuwschoenen. Foro: saalbach.com, Mirja Geh

Curling in Hinterglemm en Fieberbrunn

Eens een andere tak van sport uitproberen? Probeer curling, of in goed Duits ‘Eisstockschießen’ eens een keertje! Zowel Hinterglemm als Fieberbrunn hebben mogelijkheden voor deze typische sport.

Rijden op een ‘skidoo’ of met de pistenbully

Hoe cool is dat? In Snowmobile-City in Saalbach kun je zelf met een skidoo (een sneeuwscooter) crossen op een speciaal uitgezet parcours. Ook kun je een ritje maken met een pistenbully en misschien zelf wel een stukje sturen! Voor iedereen die de techniek in de sneeuw machtig mooi vindt.

Flying Fox XXL in Leogang

Hangend aan een kabel suis je van de ene kant naar de andere kant van het dal, 1600 meter lang en als het een beetje meezit bereik je een snelheid van 130 kilometer per uur! Lees hier alle ins en outs van de Flying Fox XXL bij de Stöcklalm in Leogang (middenstation van de gondel).
Let op: de Flying Fox is tijdens de strenge wintermaanden gesloten. Vanaf maart kun je weer gaan vliegen.

Romantisch ritje met de paardenslee

Hoe leuk is dat, lekker ingepakt onder een dekentje een ritje maken door het winterse landschap? Romantisch met z’n tweetjes, of gewoon gezellig met de hele familie, het kan allemaal. Alleen nog een hapje en een drankje mee voor onderweg en de dag kan niet meer stuk, toch? Mogelijk op verschillende plaatsen in het Skicircus.

Ritje met de paardenslee. Foto saalbach.com, Mirja Geh
Ritje met de paardenslee. Foto saalbach.com, Mirja Geh

Paragliding

In voor wat meer actie? Dan is paragliden misschien wel iets voor jou! Je kunt met de duosprong -dus samen met een instructeur- hoog boven alles en iedereen zweven. Een onbeschrijfelijk gevoel wanneer je alleen door het scherm boven je in de lucht blijft hangen met alleen de wind die langs je wangen suist! Er zijn verschillende aanbieders in het hele Skicircus.

Rodelen

Inmiddels een klassieker, maar daardoor niet minder leuk! In het gebied zijn meerdere rodelbanen te vinden. Er zijn in het gebied ook meerdere rodelbanen waar je´s avonds terecht kunt.

Boomtoppenwandeling met Golden Gate Bridge

Zowel in de zomer als in de winter een grote hit! Je wandelt hier bijna tussen de boomtoppen wanneer je de houten constructie van de Baumzipfelweg beklimt. De hele route is een kilometer lang, inclusief de Golden Gate Bridge van de Alpen. In de winter van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11.00 uur ’s ochtends.

Baumzipfelweg en de Golden Gate Bridge. Foto: saalbach.com, Mirja Geh
Baumzipfelweg en de Golden Gate Bridge. Foto: saalbach.com, Mirja Geh

Wandelen met lama’s

Ben je gek op dieren en wil je wel eens wat anders? Maak dan een wandelingetje door de sneeuw met je eigen lama! Hoe gaaf is dat?
Wil je er meer over weten? Reporters Karin en Ilse gingen je al voor in het wandelen met lama’s in Fieberbrunn.

Meer over het Skicircus

Het lijstje is nog lang niet compleet, maar wat wil je ook met het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn? Nog meer activiteiten vind je op de website van het Skicircus, evenals info over het skigebied met 270 kilometer aaneengesloten pistes, zo’n 70 skiliften en 60 berghutten. Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer