Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Staat deze trip al op je bucketlist?

Door Pauline van der Waal

Waarschijnlijk ken je de fameuze Dutchweek wel. Ooit begonnen in Val Thorens, waar de afsluiter van het winterseizoen -traditioneel tijdens Koning(inne)dag- een extra oranje tintje kreeg. Inmiddels heeft niet alleen dit geweldige Franse skioord een Dutchweek, maar ook Oostenrijk en Italië. En sinds afgelopen jaar is daar een bijzonder wintersportland aan toegevoegd: Dutchweek Noorwegen!

Dit prachtige uitzicht gaat me nooit vervelen
Dit prachtige uitzicht gaat me nooit vervelen

Dutchweek betekent feest in de sneeuw

Wat alle Dutchweeks gemeen hebben, ongeacht de plaats waar je heen gaat, is dat je een te gekke tijd zal hebben in de sneeuw. Eerst heerlijk de piste op en gedurende de dag kun je de eerste feestjes meepakken. Feest, artiesten en DJ’s in de sneeuw, en later schuif je zo de après-ski in. En het heet niet voor niets Dutchweek natuurlijk, dus gegarandeerd bestaat het leeuwendeel van de deelnemers uit landgenoten.

Het voordeel van een late zonsopgang: zo ziet het er boven op de berg uit!
Het voordeel van een late zonsopgang: zo ziet het er boven op de berg uit!

Skiën in Noorwegen is prachtig

Ik hoor je denken: maar als al die Dutchweeks zo leuk zijn, waarom moet ik dan naar Noorwegen? Simpel! Noorwegen is prachtig, Noorwegen is anders en Noorwegen is super bijzonder. Je gaat naar Myrkdalen, een skigebied met 21 pistes van alle niveaus. En niet alleen dat, er zijn ook oneindige off-pistemogelijkheden. Meer over Myrkdalen lees je hier.

Zicht op Myrkdalen
Zicht op Myrkdalen

Verblijf in het Myrkdalen Resort

In Myrkdalen staat het Myrkdalen Resort, dat bestaat uit een hotel en appartementencomplex. Daarnaast heeft het resort drie restaurants, en aangezien lekker eten en drinken ook onderdeel zijn van het programma zit je hier goed. De locatie van het resort is trouwens fantastisch, onderaan de piste en op minder dan een steenworp van de lift!

Myrkdalen Hotel, het stralend middelpunt van de Dutchweek
Myrkdalen Hotel, het stralend middelpunt van de Dutchweek

Er is meer dan alleen skiën en boarden

Ondanks dat het skiën in Myrkdalen heerlijk is, zou ik genoeg tijd inruimen om ook andere dingen te doen. Er is namelijk super veel te zien en doen. Wat mij betreft is een fjordsafari een absolute must! Je vertrekt met een ‘rib’ (een soort speedboot) over het water tussen de fjorden en dat is werkelijk adembenemend. Hou je van meer adrenaline? Ga dan Indoor Skydiven. Alle activiteiten zijn gemakkelijk via de organisatie bij te boeken.

Whoop, whoop, op fjordsafari!
 Whoop, whoop, op fjordsafari!
Een echt Noors dorpje tijdens de fjordsafari
Een echt Noors dorpje tijdens de fjordsafari
Zie je jezelf ook al vliegen tijdens het indoor skydiven?
Zie je jezelf ook al vliegen tijdens het indoor skydiven?

Zet 3 tot en met 7 april 2019 vast in je agenda

De Dutchweek Noorwegen wordt net als in Val Thorens laat in het seizoen gehouden. Maar de seizoensafsluiter is het niet, want doorgaans loopt het wintersportseizoen hier tot mei. Myrkdalen is gezegd met gemiddeld zo’n vijf meter sneeuw per seizoen. Dat betekent poeder! Ook laat in het seizoen valt er geregeld nog een flinke dump.
Wat wel lekker is: in april wordt het in de ochtend een stuk vroeger licht en aan het einde van de dag ook weer later donker dan tijdens de korte dagen in de winter.

Strak geprepareerde pistes, wat een feest!
Strak geprepareerde pistes, wat een feest!

Nog even praktisch…

Je kunt heel gemakkelijk naar Myrkdalen met het vliegtuig. Je vliegt dan op Bergen, en vanaf daar is het nog zo’n twee uur met de auto. Met de Dutchweek hoef je je over dat laatste stuk geen zorgen te maken, er staat een transfer voor je klaar die inclusief is in je boeking.
Wil je je trip nog meer bijzonder maken? Dan kun je ook het hele stuk zelf met de auto gaan en overvaren. Je vaart dan met de Fjord Line van Hirtshals in Denemarken naar Bergen in Noorwegen.

Nog niet overtuigd? Snowrepublicreporters Karin en Ilse waren vorig jaar bij de Dutchweek Noorwegen en maakten er dit heerlijke filmpje van.

Wil je meer weten over de Dutchweek Noorwegen of gewoon meteen boeken? Dat kan via de website van Dutchweek. Wil je meer informatie over het gebied of over het hotel Myrkdalen? Check dan de website van Myrkdalen. Meer praktische informatie vind je op Visit Norway en Fjord Norway.

Foto’s: Ilse Nijhof, Karin Nijhof en Pauline van der Waal

(Visited 544 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer