Staat deze trip al op je bucketlist?

Door Pauline van der Waal

Waarschijnlijk ken je de fameuze Dutchweek wel. Ooit begonnen in Val Thorens, waar de afsluiter van het winterseizoen -traditioneel tijdens Koning(inne)dag- een extra oranje tintje kreeg. Inmiddels heeft niet alleen dit geweldige Franse skioord een Dutchweek, maar ook Oostenrijk en Italië. En sinds afgelopen jaar is daar een bijzonder wintersportland aan toegevoegd: Dutchweek Noorwegen!

Dit prachtige uitzicht gaat me nooit vervelen
Dit prachtige uitzicht gaat me nooit vervelen

Dutchweek betekent feest in de sneeuw

Wat alle Dutchweeks gemeen hebben, ongeacht de plaats waar je heen gaat, is dat je een te gekke tijd zal hebben in de sneeuw. Eerst heerlijk de piste op en gedurende de dag kun je de eerste feestjes meepakken. Feest, artiesten en DJ’s in de sneeuw, en later schuif je zo de après-ski in. En het heet niet voor niets Dutchweek natuurlijk, dus gegarandeerd bestaat het leeuwendeel van de deelnemers uit landgenoten.

Het voordeel van een late zonsopgang: zo ziet het er boven op de berg uit!
Het voordeel van een late zonsopgang: zo ziet het er boven op de berg uit!

Skiën in Noorwegen is prachtig

Ik hoor je denken: maar als al die Dutchweeks zo leuk zijn, waarom moet ik dan naar Noorwegen? Simpel! Noorwegen is prachtig, Noorwegen is anders en Noorwegen is super bijzonder. Je gaat naar Myrkdalen, een skigebied met 21 pistes van alle niveaus. En niet alleen dat, er zijn ook oneindige off-pistemogelijkheden. Meer over Myrkdalen lees je hier.

Zicht op Myrkdalen
Zicht op Myrkdalen

Verblijf in het Myrkdalen Resort

In Myrkdalen staat het Myrkdalen Resort, dat bestaat uit een hotel en appartementencomplex. Daarnaast heeft het resort drie restaurants, en aangezien lekker eten en drinken ook onderdeel zijn van het programma zit je hier goed. De locatie van het resort is trouwens fantastisch, onderaan de piste en op minder dan een steenworp van de lift!

Myrkdalen Hotel, het stralend middelpunt van de Dutchweek
Myrkdalen Hotel, het stralend middelpunt van de Dutchweek

Er is meer dan alleen skiën en boarden

Ondanks dat het skiën in Myrkdalen heerlijk is, zou ik genoeg tijd inruimen om ook andere dingen te doen. Er is namelijk super veel te zien en doen. Wat mij betreft is een fjordsafari een absolute must! Je vertrekt met een ‘rib’ (een soort speedboot) over het water tussen de fjorden en dat is werkelijk adembenemend. Hou je van meer adrenaline? Ga dan Indoor Skydiven. Alle activiteiten zijn gemakkelijk via de organisatie bij te boeken.

Whoop, whoop, op fjordsafari!
 Whoop, whoop, op fjordsafari!
Een echt Noors dorpje tijdens de fjordsafari
Een echt Noors dorpje tijdens de fjordsafari
Zie je jezelf ook al vliegen tijdens het indoor skydiven?
Zie je jezelf ook al vliegen tijdens het indoor skydiven?

Zet 3 tot en met 7 april 2019 vast in je agenda

De Dutchweek Noorwegen wordt net als in Val Thorens laat in het seizoen gehouden. Maar de seizoensafsluiter is het niet, want doorgaans loopt het wintersportseizoen hier tot mei. Myrkdalen is gezegd met gemiddeld zo’n vijf meter sneeuw per seizoen. Dat betekent poeder! Ook laat in het seizoen valt er geregeld nog een flinke dump.
Wat wel lekker is: in april wordt het in de ochtend een stuk vroeger licht en aan het einde van de dag ook weer later donker dan tijdens de korte dagen in de winter.

Strak geprepareerde pistes, wat een feest!
Strak geprepareerde pistes, wat een feest!

Nog even praktisch…

Je kunt heel gemakkelijk naar Myrkdalen met het vliegtuig. Je vliegt dan op Bergen, en vanaf daar is het nog zo’n twee uur met de auto. Met de Dutchweek hoef je je over dat laatste stuk geen zorgen te maken, er staat een transfer voor je klaar die inclusief is in je boeking.
Wil je je trip nog meer bijzonder maken? Dan kun je ook het hele stuk zelf met de auto gaan en overvaren. Je vaart dan met de Fjord Line van Hirtshals in Denemarken naar Bergen in Noorwegen.

Nog niet overtuigd? Snowrepublicreporters Karin en Ilse waren vorig jaar bij de Dutchweek Noorwegen en maakten er dit heerlijke filmpje van.

Wil je meer weten over de Dutchweek Noorwegen of gewoon meteen boeken? Dat kan via de website van Dutchweek. Wil je meer informatie over het gebied of over het hotel Myrkdalen? Check dan de website van Myrkdalen. Meer praktische informatie vind je op Visit Norway en Fjord Norway.

Foto’s: Ilse Nijhof, Karin Nijhof en Pauline van der Waal

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer