Altijd al met lama’s willen wandelen? In Fieberbrunn komt je droom uit. Bij Abenteuer Lama kun je uit twee verschillende wandelingen kiezen. Ronaldo, Loriot en Simon staan voor je klaar. En binnenkort krijgt eigenaar Barbara er zelfs nog meer lama’s bij! Nog meer mogelijkheden dus!

lama
Lama’s Ronaldo en Loriot

Lama trekking

Toen Karin en ik naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn gingen, mochten wij uit verschillende activiteiten kiezen. En het wandelen met lama’s stond meteen bovenaan ons lijstje! Waarom weten wij eigenlijk niet. Omdat we zo gek zijn op dieren? Omdat wandelen in de sneeuw heerlijk is? Zeg het maar. Het was in ieder geval meteen duidelijk dat wij dit allebei wilden doen. Toen we dan ook daadwerkelijk de kans kregen zijn we er vol enthousiasme heen gegaan!

Lama
De boerderij is goed te herkennen | Foto Karin en Ilse

Ronaldo, Loriot en Simon

Abenteuer Lama ligt aan de Lauchseeweg, een stukje van het centrum van Fieberbrunn. De Lauchseeweg begint als een lekker steil smal haarspeld weggetje maar wordt uiteindelijk overzichtelijker. De boerderij is nauwelijks te missen, aangekondigd met een bord weet je meteen wanneer je er bent. En als je goed kijkt, zie je de lama’s Ronaldo, Loriot en Simon ook al staan! De boerderij is van Barbara. Ooit begonnen met de wandelingen voor family fun toen ze merkte dat er ook naast familie veel animo voor was. En nu inmiddels al een aantal jaar verder.

Lama
Hola Ronaldo | Foto Karin en Ilse
Lama
Hoi Loriot | Foto Karin en Ilse

Verschillende wandelingen

Barbara biedt twee (eigenlijk drie) verschillende wandelingen aan.

  • Schnuppertrekk, hierbij maak je kennis met de lama en wordt er gewandeld rond de Lauchsee. De wandeling duurt circa 1.5 – 2 uur.
  • Ber(g)igle Morgenwanderung. Lama wandeling met alpenontbijt. Circa 4 uur.
  • En dan is er ook nog de Happy Birthday-Trekking. Waarbij je je verjaardag kunt vieren met lama’s.
Lama
Loriot voorop, Ronaldo erachter | Foto Karin en Ilse
Lama
Een kleine weigering | Foto Karin en Ilse

Geruisloos wandelen

Wij gaan een rondje om de Lauchsee maar mogen eerst kennis maken met de lama’s. Simon is een tijdje uit de running door een operatie aan een knie dus is het aan Ronaldo en Loriot om ons mee te nemen. Loriot is een uit de kluiten gewassen wit/bruine lama. Ronaldo is iets kleiner uitgevallen en is donkerbruin/zwart. Loriot houdt ervan om voorop te lopen. Dan is het zover, we gaan. Het is de bedoeling dat jij de lama echt meeneemt en dat de lama jou niet op sleeptouw neemt. Maar deze lama’s zijn zo lief dat dat geen enkel probleem is. Af en toe een weigering omdat ze even willen snuffelen maar verder lopen ze rustig mee.

als er ook nog zo’n rustig groot knuffeldier naast je loopt word je gelijk vrolijk

Waar bij paarden de stilte wordt verstoord door het geluid van de hoeven zijn de lama’s heel erg stil. Lama’s hebben twee tenen met een dikke laag eelt en lopen geruisloos. We beginnen te snappen waarom lama trekking zo populair is. Wandelen in de sneeuw langs een meer is sowieso al heerlijk rustgevend maar als er ook nog zo’n rustig groot knuffeldier naast je loopt word je gelijk vrolijk. En je hoeft niet bang te zijn dat er op je gespuugd wordt, lama’s doen dit ‘alleen’ op elkaar als ze zich bedreigd voelen. Niks aan het handje voor ons dus.

Lama
Kom Loriot | Foto Karin en Ilse

Gevoelig

Lama’s zijn niet alleen heel knuffelbaar en schattig. Ze zijn ook nog eens heel slim en nieuwsgierig. Zo onthouden ze bijvoorbeeld de weg. Daarnaast zijn ze enorm gevoelig en worden ze zelfs vergeleken met dolfijnen op dat gebied. Studies hebben aangetoond dat de hoge vibraties van lama’s positieve reacties bij gestreste mensen veroorzaken. Het zijn dus echte stress-therapeuten. En voor kinderen zijn lama’s ook nog eens ideaal. Door hun speciale charme halen ze de avonturier uit de stillere kinderen en kalmeren ze de drukkere kinderen. En voor kinderen die niet van wandelen houden is een lama toch de ultieme motivator?

Lama
Loriot is zeker geen kleintje | Foto Karin en Ilse
Lama
Duim omhoog als je het leuk vond! | Foto Karin en Ilse

Voor op de bucketlist!

Na een leuke ronde om de Lauchsee is het tijd om terug te gaan naar de boerderij en mogen Loriot en Ronaldo uitrusten. Wat was dit leuk! Wij zijn overtuigd, als je in de buurt bent van Fieberbrunn dan moet dit op je lijstje staan! Van tevoren reserveren is een must en dit doe je door te bellen op +43 676 6408306. Meer weten? Kijk dan hier!

Lama
Lacht Ronaldo Snowrepublic reporter Ilse nou uit? | Foto Karin en Ilse

Lees hier alle artikelen over Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer