Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand

Door Karin Nijhof

Glühwein is één van de meest gedronken alcoholische versnaperingen na een dag skiën. Het drankje is ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Nog steeds is de glühwein een echte klassieker tijdens de wintermaanden. Het samen drinken van een glaasje Glühwein om op te warmen geeft het ultieme wintersportgevoel. Maar niet alleen op wintersport wordt deze warme wijn variant gedronken. Al jaren is het drinken van Glühwein op diverse kerstmarkten een heuse traditie. 

Wij hebben goed nieuws voor degenen die om het recept van Glühwein staan te springen. SalzbugerLand geeft het geheime recept voor de perfecte glühwein vrij. Het is super easy om te maken en heerlijk om te drinken. Misschien een idee voor kerst?

Hét glühwein recept uit SalzburgerLand

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om de Glühwein uit SalzburgerLand te maken. Het belangrijkste onderdeel bij het maken van de warme wijn is proeven! Blijf proeven!

Het Glühwein recept uit SalzburgerLand
Het Glühwein recept uit SalzburgerLand

Gouden tips voor een heerlijke glühwein:– Laat de wijn niet koken want dan verdampt de alcohol en koop een wat duurdere fles rode wijn, dan kan er weinig fout gaan!

Ingrediënten:

  • Drie kaneelstokjes,
  • Eén citroen,
  • Eén sinaasappel,
  • Zes stuks kruidnagel,
  • Eén liter rode wijn,
  • Vier eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Maak flinterdunne reepjes van de buitenste schil van de citroen en sinaasappel.
  2. Giet de rode wijn in een ruime pan. Voeg de schil, kruidnagel, kaneelstokjes en suiker toe. Verwarm dit mengsel ongeveer 1 uur. Blijf denken aan de gouden tip. Laat de wijn niet koken! Want wat is glühwein zonder alcohol.
  3. Laat daarna de wijn minstens een half uur afgedekt staan. Giet het mengsel vervolgens door een zeef en verwarm het eventueel opnieuw.

Serveren en decoreren

Serveer de glühwein in wijnglazen met op de rand van het glas een schijfje citroen.
Geniet van je zelfgemaakte glühwein, Cheers, Sante, Cin Cin en Salud!


Lees hier meer over wintersportdrankjes


Bron tekst: SalzburgerLand
Bron Hoofdfoto: pixabay, fotograaf Guydudka

(Visited 520 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer