Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand

Door Karin Nijhof

Glühwein is één van de meest gedronken alcoholische versnaperingen na een dag skiën. Het drankje is ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Nog steeds is de glühwein een echte klassieker tijdens de wintermaanden. Het samen drinken van een glaasje Glühwein om op te warmen geeft het ultieme wintersportgevoel. Maar niet alleen op wintersport wordt deze warme wijn variant gedronken. Al jaren is het drinken van Glühwein op diverse kerstmarkten een heuse traditie.

Wij hebben goed nieuws voor degenen die om het recept van Glühwein staan te springen. SalzbugerLand geeft het geheime recept voor de perfecte glühwein vrij. Het is super easy om te maken en heerlijk om te drinken. Misschien een idee voor kerst?

Hét glühwein recept uit SalzburgerLand

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om de Glühwein uit SalzburgerLand te maken. Het belangrijkste onderdeel bij het maken van de warme wijn is proeven! Blijf proeven!

Het Glühwein recept uit SalzburgerLand
Het Glühwein recept uit SalzburgerLand

Gouden tips voor een heerlijke glühwein:– Laat de wijn niet koken want dan verdampt de alcohol en koop een wat duurdere fles rode wijn, dan kan er weinig fout gaan!

Ingrediënten:

  • Drie kaneelstokjes,
  • Eén citroen,
  • Eén sinaasappel,
  • Zes stuks kruidnagel,
  • Eén liter rode wijn,
  • Vier eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Maak flinterdunne reepjes van de buitenste schil van de citroen en sinaasappel.
  2. Giet de rode wijn in een ruime pan. Voeg de schil, kruidnagel, kaneelstokjes en suiker toe. Verwarm dit mengsel ongeveer 1 uur. Blijf denken aan de gouden tip. Laat de wijn niet koken! Want wat is glühwein zonder alcohol.
  3. Laat daarna de wijn minstens een half uur afgedekt staan. Giet het mengsel vervolgens door een zeef en verwarm het eventueel opnieuw.

Serveren en decoreren

Serveer de glühwein in wijnglazen met op de rand van het glas een schijfje citroen.
Geniet van je zelfgemaakte glühwein, Cheers, Sante, Cin Cin en Salud!


Lees hier meer over wintersportdrankjes


Bron tekst: SalzburgerLand
Bron Hoofdfoto: pixabay, fotograaf Guydudka

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer