Dit is er nieuw in Ski Amadé in 2019/2020

Door: Saskia Smulders

Dit is de tijd dat veel skigebieden hun nieuwigheden voor het komende wintersportseizoen op een rijtje zetten. Zo kon je lezen over nieuwigheden in Les Deux Alpes, Salzburgerland en Grindelwald. Ook Ski Amadé, het gebied van o.a. Hochkönig, Schladming en Gastein, ontvouwt ook z’n nieuwigheden voor het aankomende seizoen.

Ski Amadé, Oostenrijk | Credits: skiamade.com

Nieuwe gondel in Dienten

In Dienten, onderdeel van het skigebied Hochkönig, wordt een 2-persoonsstoeltjeslift uit 1992 vervangen door een 10-persoonsgondel. Het gaat om Gabühelbahn. Zowel het dal- als het bergstation worden aangepakt; deze worden beide verplaatst om zodoende de verkeersstromen in het dorp beter te reguleren. De nieuwe gondel brengt je in ruim 4,5 minuut naar 1620 meter hoogte en kan 2400 personen per uur vervoeren.

Gabuhelbahn | Ski Amadé
De nieuwe gondel van de Gabühelbahn | Foto: skiresort.de

Nieuwe gondel in Schladming

Ook in Schladming wordt een nieuwe 10-persoonsgondel gebouwd. Daar gaat het om de Planai West I en II. Deze nieuwe gondel brengt je in 10 minuten naar 1824 meter hoogte. Per uur kunnen er 3800 mensen naar boven worden vervoerd. Deze nieuwe gondel vervangt de lift die hier maar liefst 33 jaar heeft gestaan. De kosten zijn bijna 27 miljoen euro. De oude lift wordt gerecycled, want hij krijgt een tweede leven in een skigebied in Argentinië.

Planai | Ski Amadé
De nieuwe gondel op de Planai in Schladming | Credits: Planai.at

Kunstmatige besneeuwing

Is dat dan nieuw in Ski Amadé? Nee, natuurlijk niet. Maar het skigebied heeft stapsgewijs geinvesteerd om het gebied steeds meer kunstmatig te kunnen besneeuwen. Daardoor kan vanaf dit seizoen al 90% van het gebied kunstmatig besneeuwd worden.

Maar er is meer…

  • 10-jarig bestaan van de Ski & Wijnverwenweek. Deze vindt altijd plaats in maart en ook in 2020 is dat weer het geval: 14 tot en met 21 maart. Je kunt dan bij 26 berghutten terecht voor lekker eten en een lekker wijntje.
  • Ski Amadé introduceert een nieuwe app: de “Ski Amadé app”. Deze app heeft een zgn. Friendstracker zodat je kunt zien waar in het gebied je vrienden zich bevinden. Deze app helpt je ook om de juiste berghutten van de Ski & Wijnverwenweek te vinden.
  • Bring a Friend: van 21 tot 28 maart 2020 krijg je bij een boeking van 7 overnachtingen voor twee personen en een 6-daagse Ski amadé-skipas , krijg je de 2e skipas cadeau.

Over Ski Amadé

Ski Amadé bestaat uit vijf skigebieden die tezamen meer dan 760 kilometer aan pistes te bieden hebben. Je vindt er 270 liften en 260 berghutten en restaurants.

Lees ook:

(Visited 182 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.