Dit is er nieuw in Serfaus-Fiss-Ladis in 2018/2019

Door: Saskia Smulders

Ik zal er geen doekjes om winden: Serfaus is mijn favoriete wintersportbestemming van Oostenrijk. Natuurlijk staat er in 2019 alweer een tripje naar toe gepland!In dit fantastische gebied staan komend seizoen een aantal nieuwigheden op het programma:

Volgende fase van de Dorfbahn

Eerder al schreef ik over de renovatie van de wereldberoemde “metro” van Serfaus. Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan een nieuw entreegebouw op het station “Zentrum’. De werkzaamheden bij station “Kirche” is vóór de zomer afgerond.

Serfaus-Fiss-Ladis
Het nieuwe station “Zentrum” van de Dorfbahn in Serfaus | Foto: serfaus-fiss-ladis.at

Nieuw uitzichtsplatform MasnerKopf

Op het hoogste punt van de Masnerkopf is een nieuw uitzichtsplatform gebouwd. Op een hoogte van 2828 meter heb je een fantastisch uitzicht over de Masner en verder.

Nieuwe transportband Berta’s Kinderland

In het kindergebied “Berta’s” is een nieuwe transportband gebouwd. Hiermee kunnen de kinderen makkelijker en veiliger een stukje hogerop komen.

Berta’s Kinderland | Foto: Serfaus-Fiss-Ladis.at www.christianwaldegger.com

Bredere pistes op de Masnerkopf

Wanneer je van de Masnerkopf weer terug wil naar Serfaus, Fiss of Ladis dan kun je dat via twee afdalingen doen. Eentje loopt via de Hexenhutte en Hexensee piste en die is vrij smal. Deze piste is nu verbreed waardoor er meer ruimte is.

Op naar de Masnerkopf! | Foto: serfaus-fiss-ladis.at/ © Andreas Kirschner

Nieuwe winterhike trail

Even geen zin om te skiën of snowboarden? Dan kun je lekker gaan wandelen op  één van de vele winterhikes in het gebied. Dit seizoen komt er een nieuwe bij: vanaf de Schönjochbahn via Gample naar de Kuhalm in Fiss.

Bron: serfaus-fiss-ladis.at

Lees ook:

(Visited 956 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.