ADVERTENTIE

Eén van de redenen waarom ik ben gaan snowboarden is dat ik altijd ontzettend zere voeten in mijn skischoenen kreeg. En dat geklos op die dingen als je een stukje moet lopen….Mijn snowboardschoenen zitten als gegoten, ik heb altijd warme voeten. Ik zou ze niet meer willen missen. Maar voor iedereen die nog steeds een hekel heeft aan skischoenen is hier misschien dé oplossing.

Natuurlijk zijn goed zittende, niet knellende skischoenen cruciaal voor een goede grip op de piste. Dat staat buiten kijf. Maar dit Amerikaanse bedrijf heeft het mogelijk gemaakt om met snowboardschoenen te gaan skiën!

Moeder en zus hadden ook zere voeten

De frames, Envy SkiFrame genoemd, zijn ontworpen door snowboarder Chris Schroeder in Colorado. Hij ging daar vaak de pistes op met zijn moeder en zus. Maar zij wilden altijd lang rusten omdat hun voeten pijn deden en ook koud waren. Chris en zijn vader gingen op zoek naar een oplossing. Ze kwamen na vier jaar met een prototype waarbij een snowboardschoen op een frame geplaatst wordt wat je vervolgens in je binding kan klikken.

De snowboardschoen voor in je ski’s. Credits: EnvySkiFrame

Het frame is zo gemaakt dat je ‘m kunt in- of uitschuiven, er passen meerdere modellen en merken op en is voorzien van straps om je schoenen goed vast te maken. De prijs is niet goedkoop, zo’n 320 euro (379 dollar) en -voorlopig- alleen in de VS te bestellen.

Bron: telegraph.co.uk


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • Welke skischoen past bij jou?
  • Het selectieproces van de perfecte skischoen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here