December moet nog beginnen, maar in de Alpen is het al volop winterweer. Zo ligt er op veel plaatsen een dik pak sneeuw tot in de meeste dalen. Alleen in de zuidelijke Alpen ligt nog wat minder sneeuw, maar ook daar komt het tot een goede sneeuwdump later deze week. Deze dinsdag volgt opnieuw een nordstau, gedurende enige tijd sneeuw aan de Oostenrijkse en Zwitserse noordkant. In deze gebieden is de laatste tijd al behoorlijk wat sneeuw gevallen. Tegelijkertijd is het droog en zonnig weer aan de zuidkant en in de Franse Alpen. Op vrijwel alle hoogtes vriest het enkele graden.

Woensdag volgt een prachtige dag in vrijwel de hele Alpen. Overal schijnt de zon uitbundig en door de vers gevallen sneeuw is het genieten op de skipistes. Nog niet alle skigebieden zijn open op woensdag, maar de voorbereidingen kunnen in volle gang blijven. Op 1500 meter vriest het overdag -4 graden in Frankrijk tot -7 graden in Oostenrijk.

Donderdag nadert een volgend systeem met neerslag de Alpen. Omdat de wind tijdelijk de zuidwesthoek opzoekt, wordt het vooral in Zwitserland en Frankrijk een stuk milder. Hier valt helaas even regen tot 1500 meter. In Oostenrijk blijft het kouder, maar er is op donderdag nog amper sprake van neerslag. In de avond en nacht naar vrijdag sneeuwt het in het westen stevig door, bij een dalende sneeuwgrens.


Voorspel het weer in jouw skigebied

Alpenweerman stelt haar weerkaarten kosteloos beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Bekijk dus dagelijks de weerkaarten met sneeuw- en weersverwachting op Alpenweerman en word de persoonlijke wintersportweerman van je vriendengroep of familie.

Veel plezier en succes met voorspellen! Volg vooral ook onze site Alpenweerman, voor accurate weersvoorspellingen in de Alpen!


Sneeuwdump Oostenrijkse zuidkant

Vrijdag trekt het gebied met regen en sneeuw verder oostwaarts. Aan de noordkant in Zwitserland en Oostenrijk zakt de sneeuwgrens geleidelijk tot in alle dalen. Vooral in Oostenrijk kan het flink doorsneeuwen. Aan de zuidkant, in de Dolomieten en Karinthië, komt het tot een sneeuwdump. Vooral in Karinthië kan met gemak 40 tot lokaal 70 centimeter sneeuw vallen.

Ook zaterdag blijft het in Oostenrijk doorsneeuwen tot in de dalen, maar in Zwitserland en Frankrijk breekt de zon door. Het wordt voor de meeste skigebieden die zaterdag de deuren openen een droomstart. Zondag breekt ook in Oostenrijk de zon door en kan overal genoten worden van kaiserwetter.

Na het weekend blijft het koud winterweer in de Alpen. Wellicht valt later in de week opnieuw wat sneeuw aan de noordkant.

Ook in de Ardennen en Sauerland winterweer

Dichterbij huis is het ook volop winterweer in de Ardennen en het Sauerland. In Winterberg is afgelopen maandag een dik pak sneeuw gevallen. Hier kan dinsdagavond en in de nacht naar woensdag een dik pak sneeuw bijvallen. In de Ardennen blijft het droger maar koud; de sneeuwkanonnen kunnen op volle toeren draaien. Zoek je nog een accommodatie in Winterberg? Kijk dan een op www.uplandparcs.nl/parken/duitsland/winterberg


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer