Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ben je op zoek naar een korte skivakantie waarbij je niet al te ver hoeft te rijden? Ga dan naar de Duitse deelregio Thüringen toe. Het is vanaf Utrecht namelijk maar 6 uur rijden en heeft een aantrekkelijk aanbod aan wintersportactiviteiten, zowel voor de beginnende als gevorderde sporter.

Grootste alpine skigebied

Het grootste alpine skigebied ligt in het plaatsje Steinach. Skiarena Silbersattel kent hoogtes tussen de 590 en 840 meter. Er zijn ruim 30 skiliften en heeft zeven pistes, voorzien van schijnwerpers en sneeuwkanonnen, komt iedereen aan zijn trekken. De ervaren skiër kan zich uitleven op de zwarte piste van Silbersattel met een helling van maar liefst 40%. Voor wie liever het pure, stille winterlandschap verkent, is het sneeuwschoenwandelen een aanrader. 

Thüringen wintersport - Snowrepublic
Thüringen wintersport – Snowrepublic

Langlaufen op de Rennsteig

De Rennsteig, een van de bekendste fiets- en wandelroutes in Thüringen, is ideaal voor langlaufers. Hier zijn routes waar geen einde aan lijkt te komen. Op een routenetwerk van in totaal 1.600 kilometer verbindt de Rennsteig alle langlaufgebieden optimaal met elkaar en daarmee is er een ruime keuze voor de recreatieve sporter. Niet voor niets is de Rennsteig de langste langeafstand skiroute in Midden-Europa.

Kinderactiviteiten

Bijzondere activiteiten gericht op kinderen zijn er ook genoeg. Zo zijn er natuurrodelbanen, pistes geschikt voor snowtubing en wedstrijden met sneeuwsculpturen. Veel skipistes zijn familievriendelijk waardoor ze voor alle leeftijden geschikt zijn. Voor een speciale ervaring kan met het gezin op huskybelevenis worden gegaan in het bos.

Biatlon

Voor de wintersporter die wat meer uitdaging zoekt, zijn er in Oberhof genoeg mogelijkheden om een biatlon te doen. Deze combinatie van langlaufen en schieten op een schijf kan, wanneer er nog geen sneeuw ligt, worden geoefend in de DKB-Skisport-Halle. Dit is de langste indoorhal van Europa van 2 kilometer lang en met een constante temperatuur van -4 graden. Vanwege de moderne voorzieningen trainen ook veel Olympische sporters in dit gebied. Tip: lees ook het artikel van reporter Karin over Biatlon.


Meer weten? vakantie-thuringen.nl


Relevant artikel:

Oberhof, een wintersport Walhalla, train je biatlon skills hier!

(Visited 330 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer