In grote delen van de Alpen is het komende tijd droog en vaak zonovergoten, maar in sommige regio’s komt tot en met begin volgende week de sneeuw regelmatig met bakken tegelijk naar beneden. Lees de details in dit wintersportweerbericht. In de populaire wintersportgebieden in de Alpen ligt in het algemeen ruim voldoende sneeuw. Af en toe verse sneeuw is goed voor de pistes, maar de gemiddelde wintersporter is momenteel meer gebaat bij droog en zonnig weer.

In de Franse Alpen, de Italiaanse Alpen en de zuidelijke regio’s van Zwitserland kan komende tijd volop worden genoten van de aanwezige sneeuw. Het is veelal volop zonnig met weinig wind. Kortom: uitstekende wintersportcondities. 

In het hooggelegen Val Thorens is het deze week elke dag zonnig en vriest het overdag licht en in de nachten matig tot streng. In Cortina d’Ampezzo komt het kwik overdag een paar uur boven nul. In de nachten vriest het veelal matig. Het weerbeeld bestaat uit veel zonneschijn, alleen op donderdag is een lichte sneeuwbui mogelijk.

Bakken met sneeuw 

Vooral de noordoostelijke regio’s van Oostenrijk kunnen tot en met het weekend heel veel sneeuw verwachten. In wintersportgebieden zoals Kitzbühel, Saalbach/Hinterglemm, Zell am See, Wilder Kaiser en Kaprun kan regionaal meer dan een meter sneeuw vallen. Vooral op donderdag, vrijdag en zaterdag komt de sneeuw met bakken tegelijk uit de lucht. Daarbij waait het hoog in de bergen flink. Kortom: het wintersportweer is slecht, mogelijk zijn skiliften en pistes ook tijdelijk gesloten.

In de lagere dalen valt soms regen of natte sneeuw bij temperaturen net boven het vriespunt. Boven 800 meter hoogte valt vrijwel alles als sneeuw. Ga je binnenkort zelf met de auto naar deze regio vergeet dan je sneeuwkettingen niet.

Ook in de Oostenrijkse skigebieden Sölden, Lech, Ischgl en het zuidoosten van Zwitserland valt af en toe sneeuw, maar hier zal veel minder vallen dan in de meer oostelijker gelegen Oostenrijkse skigebieden.

Bekijk meer weerkaarten op Alpenweerman.nl

Nog steeds witte pistes in Winterberg

In Winterberg (Sauerland) wordt volop geskied en gesnowboard. Op de hoogste pistes ligt tot 60 cm sneeuw. De kwaliteit van de sneeuw komt komende dagen onder druk te staan, want het dooit veelal licht en neerslag valt soms als regen. Na het komende weekend lijkt het kouder te worden, waardoor de wintersportmogelijkheden niet zullen verdwijnen.

In de Ardennen ligt hier en daar nog sneeuw, maar door dooi en regen zal dit komende dagen meer en meer smelten. Wintersportmogelijkheden, voor zover die er nog zijn, zullen snel verdwijnen.

Bron: WeerOnline. Meer over het wintersportweer in de Alpen lees je op Alpenweerman.nl

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer