Gastein is een heerlijk natuurparadijs in het SalzburgerLand. Eén dal met vier skigebieden, maar er is ook naast de piste ontzettend veel te beleven. Het prachtige Bad Gastein is een bezoek waard, evenals het hooggelegen Sportgastein. Skiërs kunnen terecht op de prachtige pistes en daarnaast, want off-piste mogelijkheden zijn er genoeg.

Maar als je eens wat anders wilt dan op de latten of je board staan, is er ook genoeg te beleven. Lees hieronder maar!

Maak een romantische tocht met de arrenslee

Het bellentuig van de paarden hoor je al van verre aankomen, verder is het stil. Stap maar in en maak het behaaglijk op de banken van de arrenslee met een dekentje over je benen. Het paard briest nog een laatste keer en daar ga je. In een stevige draf trek je door het besneeuwde landschap van Gasteinertal.

Een arrensledetocht is een geweldig romantisch uitje met z’n tweeën, maar ook voor gezinnen met kinderen is het een belevenis. Geef de grote paarden een aai over hun neus en een klopje op hun heerlijk warme hals en geniet van je op en top winterse uitje.

Lees meer over je wintervakantie in Gastein

Alleen met de natuur tijdens je sneeuwschoenwandeling

Met speciale sneeuwschoenen wandel je gemakkelijk door de diepste sneeuw. Zo ontdek je de kleinste paadjes in de ongerepte natuur van Gastein. Het dikke pak sneeuw absorbeert al het geluid en je komt helemaal tot rust. Maar dat betekent niet dat je geen inspanning hoeft te leveren. Wandelen door de sneeuw warmt je lekker op en maakt hongerig en dorstig. Neem daarom zelf een rugzakje mee met versnaperingen tijdens je pauze of stop bij een gezellige berghut onderweg.

Sneeuwschoenwandelen (C) Gasteinertal Tourismus GmbH, Florian Bachmeier

Heb je nog nooit met sneeuwschoenen gewandeld? Geen probleem! De schoenen huur je bij de skischolen en daar krijg je al de nodige uitleg. Voor de ultieme eerste ervaring boek je een begeleide tocht met een ervaren berggids. Die leert je de techniek én neemt je mee op de allermooiste routes. Je kunt je ook aansluiten bij een groepswandeling. Tijdens de wintermaanden worden deze aangeboden in Angertal, op de Fulseck en de Graukogel.

In vliegende vaart van de rodelbaan

Hou je wel van een beetje spanning? En van snelheid? Dan is een avondje rodelen een absolute must. Trek na een dagje skiën je skibroek maar weer aan, want je gaat naar de rodelbaan Bellevue Alm. De laatste lift brengt je naar de Bellevue Alm voor een hapje en een drankje. Eenmaal donker wordt de rodelbaan tot middernacht verlicht, zodat je ook ’s avonds van de berg af kunt racen. Oefen wel even je techniek om bochten te maken en te remmen!

Rodelen Bellevue Alm (C) GTG Marktl Photography

Overdag kan rodelen ook op de 3,5 kilometer lange rodelbaan Aeroplan op de Schlossalm. Je kunt ook ’s avonds rodelen, maar alleen op dinsdag- en vrijdagavond. Wie gaat er winnen? De ouders of toch de kinderen?

Winterwandelingen door het dal van Gastein

In de dalen van Gastein, maar ook wat hoger in de bergen, zijn er veel verschillende winterwandelingen uitgezet. Lekker even terugschakelen in tempo na al die snelheid op de pistes of de rodelbaan. Kies de wandeling die bij je past in Dorfgastein, Bad Hofgastein of Bad Gastein. Na afloop geniet je van een drankje in de zon bij één van de gezellige berghutten.

Winterwandelen in Sportgastein (c) Gasteinertal Tourismus GmbH, Oberschneider.com

Ook op de hoogvlakte van Sportgastein op 1700 meter is het prachtig wandelen. Langlaufen kan daar trouwens ook heel goed om het vlakke land. Pak voordat je teruggaat naar één van de dorpen een ligstoel bij het Valeriehaus en geniet van de versbereide lekkernijen.

Combineren tijdens een mooie skivakantie

Heerlijk toch, deze leuke activiteiten tijdens je skivakantie? Want kilometers maken in besneeuwd Gastein is wel een must. Ruim 200 kilometer aan perfect geprepareerde piste ligt er op je te wachten op de vier bergen in Gastein. Niet voor niets is ‘Non stop to the top’ het motto in Gastein. En heb je er dan nog geen genoeg van, dan kun je met je Ski amadé-pas niet alleen op de pistes van Gastein terecht, maar in de hele Ski amadé regio: maar liefst 750 kilometer in totaal!

Meer weten over Gastein als wintersportbestemming? Lees verder op Gastein.com

(Visited 488 times, 1 visits today)