Deze skigebieden in Italië gaan nu al open (met korting!)

Door Edwin Hagenouw | Fan van Trentino

Eerder dan verwacht ligt er nu al zo’n dik pak sneeuw op de Noord Italiaanse bergen, dat de eerste skigebieden in Trentino hun deuren eerder openen. Komend weekend, op 16 november 2019, gaan de eerste pistes open en dankzij de vroege sneeuwzekerheid zijn skipassen dit- en volgend weekend extra voordelig!

Trentino
Zo mooi is de Italiaanse regio Trentino

Na recent zware sneeuwval, zijn de eerste pistes in het populaire skigebied Madonna di Campiglio, vanaf komend weekend open voor wintersporters. Het betreft de pistes bij Grostè, waar dankzij de hoge ligging (ca. 2500 meter) de sneeuw van top kwaliteit is en de afdalingen heerlijk breed zijn.

Hier wil jij toch ook naar beneden skiën!

Het nabij gelegen funpark, Ursus Snowpark, opent ook komend weekend voor het nieuwe seizoen. Vanaf 30 november 2019 is het hele Campiglio-gebied toegankelijk voor skiërs en snowboarders. De openingen van de gebieden Folgarida Marilleva en Pinzolo volgen vanaf 5 december 2019, inclusief de verbindingen tussen de drie skigebieden.

Nieuwe faciliteiten

Veel skigebieden in Trentino zijn dit jaar uitgebreid met nieuwe faciliteiten en ook Madonna di Campiglio ontbreekt daar niet aan. De historische stoeltjeslift is voor dit seizoen vervangen door een geavanceerde 6-zitter met een capaciteit van 2.800 mensen per uur. Daarnaast zijn veel pistes grondig gerenoveerd, verbreedt en voorzien van superieure kunstsneeuw systemen.

Een skipas voor € 31

Tijdens de eerste twee weekenden profiteren bezoekers van maar liefst 40% korting op skipassen. Volwassen boeken al een 1-daagse skipas voor € 31,- (kinderen betalen € 22 en baby’s € 16,-). Snelle beslissers verzekeren zichzelf van een voordelige plak op de piste! Kijk voor meer informatie op: Ski.it

Trentino

Lees hier meer over wintersport in Italië


(Visited 300 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.