Gurgl begint het nieuwe winterseizoen in november 2023 met een uniek sportief hoogtepunt. Slalomsterren als Lucas Braathen, Henrik Kristoffersen en Linus Straßer verzamelen zich voor het eerst op de Diamond of the Alps voor de start van de Slalom World Cup. De bestemming Ötztal wil dankzij een perfecte organisatie dit evenement jaarlijkse op de racekalender laten opnemen.

In de herfst van 2023 wordt het Ötztal binnen een paar weken twee keer het centrum van de alpineskiraces. Eind oktober viert de FIS Alpine World Cup traditiegetrouw de aftrap van het seizoen met twee reuzenslalomevenementen op de Rettenbach-gletsjer in Sölden. Skifans kunnen zich nu al verheugen op de volgende race en een speciale première half november.

Op 18 november wordt de piste van Kirchenkar in Hochgurgl de ultieme speeltuin voor topsporters als Ramon Zenhäusern, Linus Straßer, Lucas Braathen, Henrik Kristoffersen of Fabio Gstrein en Manuel Feller. Dit is de eerste keer dat de Diamant van de Alpen op de officiële FIS-racekalender verschijnt en hij zal nog meer schitteren tijdens het Ski Opening Weekend 2023.

Absolute sneeuwgarantie in Gurgl

De hoge alpine hoogte tussen 1800 en 3080 meter in combinatie met een uitstekende infrastructuur zorgt voor absolute sneeuwgarantie in Gurgl en dus betrouwbaarheid voor alle wintersporters. Daarom is in Ober-Ötztal altijd een van de eerste winterskigebieden in de Alpen geopend. Deze argumenten overtuigden ook de verantwoordelijken van de FIS Internationale Skifederatie bij de aankondiging van de eerste slalomrace voor mannen van het seizoen 23/24 in Ötztal.

Gurgl. Foto: Roman Huber

“Dit is echt een unieke kans voor ons. Naast het openingsevenement op de gletsjer zetten we nu ook onze wintersport- en sneeuwexpertise in de schijnwerpers van het internationale publiek in Gurgl”, legt Oliver Schwarz, directeur van Ötztal Tourismus uit. betrokkenheid is groot: “Onze ambitie is om Gurgl te vestigen als een jaarlijkse locatie. We zullen bewijzen dat we daartoe in staat zijn.”

De voorwaarden zijn er al: dankzij de multifunctionele Top Mountain Crosspoint in Hochgurgl is er een geschikte infrastructuur beschikbaar als finishgebied die voldoet aan alle eisen van teams, fans en mediavertegenwoordigers. Hetzelfde geldt voor het moderne congres- en evenementencentrum Gurgl Carat in Obergurgl. Voor een skifestival van topklasse zijn we ook blij met de knowhow van partners uit Sölden. “Als jarenlange begeleider van het WK-openingsevenement in Rettenbach Glacier brengt Isi Grüner zijn ervaring, kennis en netwerk naar Gurgl. Zo tonen we teamgeest in het Ötztal”, zegt Schwarz.

Seizoensopening voor iedereen

Ook al ligt de focus natuurlijk op professionele atleten op 18 november, de Gurgl-skiopening van 16 tot 19 november nodigt iedereen uit om te genieten van hun persoonlijke winterstart. 112 onberispelijke pistekilometers en 25 moderne bergliften, waar wachttijden letterlijk onbekend zijn, wachten op hobbysporters in de “Diamant van de Alpen”. Dankzij de ski-in/ski-out-mogelijkheden sta je ook direct vanuit de hotels en accommodaties op de piste. Daarnaast is er in het openingsweekend een gevarieerd rand- en animatieprogramma met veel highlights buiten de piste.

Gurgl. Foto: Roman Huber

Copyright alle foto’s: Roman Huber

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer