Natuurlijk neem je je skikleding, ski’s, snowboard en warme kleding mee op wintersport. Opladers, toiletspullen, ondergoed en je contactlenzen staan vast en zeker ook op je paklijst. Maar, er zijn altijd dingen waarvan je wilde dát je ze meegenomen had, maar toch vergeten bent. Wij hebben een lijstje van 10 dingen die je óók op je paklijst kunt zetten om te kunnen genieten van een onbezorgde wintersport.

#1 Duct tape

Bij ons in het huishouden gaat het vaak als volgt. Hé, dit of dat is stuk. Is dat te maken? Ja hoor! En dan wordt de duct tape uit de schuur getrokken en wordt er kwistig met de tape geplakt. Voila, het kan er weer even tegen. Dus een rol duct tape op wintersport kan veel voorkomende kleine klusjes verhelpen. Voordeel: het neem relatief weinig ruimte in.

#2 Tie wraps

In dezelfde categorie vallen natuurlijk ook de tie wraps. Onmisbaar om zaken aan elkaar vast te maken op een snelle en stevige manier. Ook die tie wraps nemen maar weinig ruimte in en passen dus altijd in je bagage.

#3 Reservesleutel

Picture it: je bent op je eindbestemming aangekomen. Het heeft net gesneeuwd en je stapt uit om de frisse berglucht in te ademen. Terwijl je uit de auto stapt valt -pats- je autosleutel in de vers gevallen sneeuw. Tja….Dan is het reuze handig als één van je reisgenoten de reservesleutel in zijn of haar zak heeft.

#5 Chromecast + HDMI kabel

Is het even slecht weer? Of even een dagje niet skiën? Dan is er niets lekkerder om op je hotelkamer of in je appartement even je favoriete serie te kijken. Door de Chromekast (en vaak is een HDMI kabeltje ook handig) achterin de tv te pluggen kun je heerlijk bingen!

# 6 Zip lock zakjes

Je kent ze wel: van die “luxe” boterhamzakjes die je makkelijk met een ziprits aan de bovenkant dicht kunt maken. Handig voor ongeveer alles. Bijvoorbeeld om je open shampoofles in te doen, of zelfs je mobiel om ‘m te beschermen tegen kou en vocht. Of gewoon voor kleine prulletjes of dingetjes bij elkaar te stoppen. Ook deze zakjes nemen maar weinig ruimte in.

# 8 Mini-oventje

Ook dit is er eentje uit eigen ervaring, vooral bedoeld voor appartementgangers. Vaak heb je er wel een magnetron, maar geen combi of oven. Dat is jammer, want dan zit er niets anders op om naar de bakker te gaan om verse, warme broodjes te halen. Niks mis mee natuurlijk. Maar als je liever zelf gebakken broodjes wil, heb je een probleem. Dus kijken wij kijken altijd goed in de beschrijving van ons hotel of appartement of er een oven in het appartement is. Zo niet, dan nemen we zelf een mini-oventje mee. We noemen dat ons “kabouter-oventje”. Ja lach maar, maar we hebben er altijd veel plezier van gehad: onze eigen, verse warme broodjes. Natuurlijk kan het oventje alleen maar mee als je voldoende ruimte hebt.

#9 Bluetooth boxje

Het is heerlijk om bijvoorbeeld bij het opstaan een lekker muziekje op te zetten. Dus nemen wij altijd zo’n klein bluetooth speakertje mee. Neemt ook weinig ruimte in je bagage in.

#10 Kabelhaspel of verdeeldoos

In de meeste hotels of appartementen is altijd een tekort aan stopcontacten om al die opladers in te stoppen. Of ze zijn niet vlak naast je bed zodat je je telefoon niet op kunt laden. Dus hup, stop een kabelhaspel of verdeel-/stekkerdoos in je bagage.

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer