Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Eerder werden de Coronamaatregelen in Oostenrijk al gepresenteerd. Hierin was onder andere te lezen dat het 3G-bewijs een belangrijke rol gaat spelen in de toegang tot horeca en skiliften.
Deze week werd in aanvulling daarop de verordening van de Oostenrijkse regering bekendgemaakt.

Uitgangspunt bij alle maatregelen is de bezetting op de IC. Het doel is te voorkomen dat de ziekenhuiscapaciteit overbelast raakt. Maar ook om te voorkomen dat Oostenrijk als risicogebied wordt aangemerkt. 

Horeca en kerstmarkten gekoppeld aan IC-bezetting

Eigenlijk geldt overal de 3G-regel. Dat wil zeggen dat je moet kunnen bewijzen dat je getest, genezen of gevaccineerd bent. Dit kun je aantonen met de internationale QR-code in de CoronaCheck app. Bij restaurants, hotels en kerstmarkten mag je dit ook aantonen door middel van een antigeentest of zelftest die niet ouder dan 24 uur is. Voor de après-ski is een PCR-test verplicht wanneer je niet gevaccineerd bent.

Zodra de IC-bezetting hoger wordt, gaan strengere regels gelden. Er wordt dan gesproken over fase 2.

Deze regels gelden zolang de IC-bezetting onder de 15% is. Dat wil zeggen, als 15% van de IC-bedden wordt bezet door Coronapatiënten. Zodra de IC-bezetting hoger wordt, gaan strengere regels gelden. Er wordt dan gesproken over fase 2. In fase 2 zijn zelftests niet meer geldig voor kerstmarkten en voor de horeca. Bij de après-ski worden enkel nog gevaccineerden en aantoonbaar genezen personen toegelaten in fase 2.

Fase 3, verdere aanscherping van de maatregelen

Fase 3 wordt bereikt bij een IC-bezetting van 20%. Oftewel, wanneer 20% van de IC-bedden wordt bezet door Coronapatiënten, wat in aantal 400 bedden betekent. In dat geval moet je bij horeca en kerstmarkten kunnen aantonen dat je gevaccineerd of genezen bent door middel van de QR-code. Ook met een negatieve PCR-test word je nog toegelaten. Zelftests en antigeentests zijn niet meer voldoende.
Voor après-ski en nachtclubs blijven dezelfde regels gelden als in fase 2.

In en om de skilift

Voor de skiliften geldt dat je in liften met kap en gondels ten alle tijden een FFP2-masker moet dragen. Dit masker draag je ook in de afgeloten ruimtes van het lifsttation. Daarnaast dien je voor deze liften aan te kunnen tonen dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Deze maatregel geldt vanaf 15 november.
Bij aankoop van je skipas wordt gecontroleerd of je aan de 3G-regel voldoet. Ook kunnen er steekproeven worden uitgevoerd.

Deze maatregelen gelden voor iedereen vanaf 12 jaar.
Meer informatie? Kijk dan eens hier.

(Visited 685 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer