Eerder werden de Coronamaatregelen in Oostenrijk al gepresenteerd. Hierin was onder andere te lezen dat het 3G-bewijs een belangrijke rol gaat spelen in de toegang tot horeca en skiliften.
Deze week werd in aanvulling daarop de verordening van de Oostenrijkse regering bekendgemaakt.

Uitgangspunt bij alle maatregelen is de bezetting op de IC. Het doel is te voorkomen dat de ziekenhuiscapaciteit overbelast raakt. Maar ook om te voorkomen dat Oostenrijk als risicogebied wordt aangemerkt.

Horeca en kerstmarkten gekoppeld aan IC-bezetting

Eigenlijk geldt overal de 3G-regel. Dat wil zeggen dat je moet kunnen bewijzen dat je getest, genezen of gevaccineerd bent. Dit kun je aantonen met de internationale QR-code in de CoronaCheck app. Bij restaurants, hotels en kerstmarkten mag je dit ook aantonen door middel van een antigeentest of zelftest die niet ouder dan 24 uur is. Voor de après-ski is een PCR-test verplicht wanneer je niet gevaccineerd bent.

Zodra de IC-bezetting hoger wordt, gaan strengere regels gelden. Er wordt dan gesproken over fase 2.

Deze regels gelden zolang de IC-bezetting onder de 15% is. Dat wil zeggen, als 15% van de IC-bedden wordt bezet door Coronapatiënten. Zodra de IC-bezetting hoger wordt, gaan strengere regels gelden. Er wordt dan gesproken over fase 2. In fase 2 zijn zelftests niet meer geldig voor kerstmarkten en voor de horeca. Bij de après-ski worden enkel nog gevaccineerden en aantoonbaar genezen personen toegelaten in fase 2.

Fase 3, verdere aanscherping van de maatregelen

Fase 3 wordt bereikt bij een IC-bezetting van 20%. Oftewel, wanneer 20% van de IC-bedden wordt bezet door Coronapatiënten, wat in aantal 400 bedden betekent. In dat geval moet je bij horeca en kerstmarkten kunnen aantonen dat je gevaccineerd of genezen bent door middel van de QR-code. Ook met een negatieve PCR-test word je nog toegelaten. Zelftests en antigeentests zijn niet meer voldoende.
Voor après-ski en nachtclubs blijven dezelfde regels gelden als in fase 2.

In en om de skilift

Voor de skiliften geldt dat je in liften met kap en gondels ten alle tijden een FFP2-masker moet dragen. Dit masker draag je ook in de afgeloten ruimtes van het lifsttation. Daarnaast dien je voor deze liften aan te kunnen tonen dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Deze maatregel geldt vanaf 15 november.
Bij aankoop van je skipas wordt gecontroleerd of je aan de 3G-regel voldoet. Ook kunnen er steekproeven worden uitgevoerd.

Deze maatregelen gelden voor iedereen vanaf 12 jaar.
Meer informatie? Kijk dan eens hier.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer