Der Weiße Rausch in St. Anton am Arlberg

Door Edwin Hagenouw

Bij ‘Der Weiße Rausch’ of ‘The White Thrill’ trotseren winterse atleten vanuit de hele wereld de bergen van Sankt Anton am Arlberg. Met deze legendarische skiwedstrijd wordt het skiseizoen officieel afgesloten. Het is een indrukwekkend beeld wanneer er honderden skiërs, snowboarders en telemarkers van de 2.645 meter hoge Vallugagrat naar beneden komen. Alle atleten dalen tegelijkertijd de ongeprepareerde pistes af. ‘Der Weiße Rausch’ is een ongewone wedstrijd, maar bijzonder is hij zeker. De wedstrijd vindt elk seizoen plaats in april. Iedereen kan zich aanmelden, maar vaak halen alleen de ervaren skiërs met veel uithoudingsvermogen de finish.

Weisse Rausch
De start van Der Weisse Rausch. Foto: TVB St. Anton am Arlberg

De finish van deze negen kilometer lange afdaling, waarmee meer dan 1.350 hoogtemeters overbrugd wordt, ligt in het dal van Sankt Anton.

Arlberg Adlers

Dit winterse spektakel is het eerste evenement op de triatlon kalender van ‘Arlberg Adlers’. In juli vindt een halve marathon plaats, gevolgd door de mountainbike-marathon in augustus. Wie in een kalenderjaar met succes deelneemt aan alle drie de disciplines, mag met trots het geschenk van ‘Arlberg Adlers’ dragen.

Het sportevenement begint om 17.00 uur. Twee uur later worden de winnaars gehuldigd en begint het ‘Weiße Rausch’ feest. Met het evenement sluit St. Anton am Arlberg het skiseizoen af. De liften sluiten aan het eind van de middag. Voor de kleinsten is de ‘Mini Weißer Rausch’ georganiseerd.

Video teaser


Lees hier alle verhalen over Oostenrijk


(Visited 947 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.