De winter begint inmiddels aardig op te starten. In de Alpen sneeuwt het als een malle, maar ook in het noorden van Denemarken ging het even flink tekeer. Daar viel in korte tijd zoveel sneeuw dat klanten van een Ikea filiaal na het winkelen niet meer naar huis konden. Ze hadden maar 1 keus: overnachten in de Ikea vestiging.

Sneeuwstorm

In het gebied rond Aalborg, het uiterste noorden van Denemarken, viel in korte tijd meer dan 30 centimeter sneeuw, waardoor het openbare leven even helemaal tot stilstand kwam. Over de weg naar huis rijden was geen optie en ook het openbaar vervoer kwam stil te liggen. De 6 klanten en 25 medewerkers van het Ikea filiaal raakten daardoor ingesneeuwd. 

Filiaalmanager Peter Elmose zegt “Dat was een compleet nieuwe situatie voor ons, en ik had niet gedacht dat ik mijn werkdag zo zou eindigen”. Hij twijfelde echter geen moment. “Toen we dichtgingen om 20.00 uur konden we ze natuurlijk niet de deur wijzen”. Er zat maar 1 ding op: de nacht doorbrengen in de Ikea.

Veel gelachen

De gasten werden ondergebracht in de huiskamerafdeling, waar er meerdere banken en slaapbanken waren om uit te kiezen. Het personeel vond een plek voor de nacht in andere showrooms van het warenhuis.

Ook medewerkers van een naastgelegen speelgoedwinkel mochten in de Ikea overnachten. Ze kregen rijstepap, kaneelbroodjes en koffie uit het restaurant voorgeschoteld en er werd samen naar een voetbalwedstrijd gekeken.

Klant Michelle vertelt: “Iedereen was zo lief en we hebben erg gelachten om de onwerkelijke situatie. Ik was allang blij dat ik niet in mijn auto hoefde te overnachten”. Ze hadden ruime keuze uit bedden om te liggen, maar van een goede nachtrust was nauwelijks sprake, zegt de 75-jarige Erik Bangsgaard: “Het lag heerlijk, alleen kon het licht in de winkel niet uit. Dus we hebben maar een paar uurtjes geslapen.”

Bronnen: Nos.nl, dr.dk, Nordjyske.dk | Hoofdfoto: Unsplash


Ook lezen:

(Visited 386 times, 3 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën