Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Voor echte daredevils

Door: Pauline van der Waal

Hoe cool is dit? Heel eerlijk: ik zou het niet durven, maar het lijkt me wel te gek om langs de kant te staan. Misschien een ideetje voor volgend jaar? Dan heb je namelijk nog even om te oefenen, én moed te verzamelen om je in te schrijven. Deze Franse versie van Te Land, Ter Zee en In De Lucht is namelijk echt waanzinnig!

Hoe ver zou deze deelnemer zijn gekomen?
Hoe ver zou deze deelnemer zijn gekomen? Foto: LaClusaz.com

Défi Foly: briljante combinatie van sneeuw en waterskiën

In het Franse La Clusaz, op een uurtje rijden van het vliegveld van Genève, hebben ze een wel heel bijzondere seizoensafsluiter. Het idee is eigenlijk heel simpel. Op ski’s, snowboard, monoski of iets anders dat glijdt stuif je schuss de berg af richting het meer Lac des Confins. Het meer is in deze tijd van het jaar niet meer bevroren, en de bedoeling is dat je zo ver mogelijk het -inmiddels dus weer vloeibare- water over skiet, board, of in ieder geval glijdt. Je kunt je er een voorstelling bij maken. Het absolute record stamt uit 2010 en ligt op 155 meter!

Techniek van een winnaar, deze nummer 74!
Techniek van een winnaar, deze nummer 74! Foto: LaClusaz.com

Zet zondag 21 april 2019 in je agenda

Voorwaarde voor het spektakel is natuurlijk dat er geen ijs meer op het meer ligt. Voor dit seizoen staat zondag 21 april genoteerd. De dag begint zo rond een uur of negen met de eerste kwalificatieronde, en wordt er aan het eind van de dag afgesloten met een feest met live muziek. Het evenement bestaat trouwens al sinds 1987 en jaarlijks kunnen er maximaal 150 deelnemers meedoen.

Check hieronder het filmpje van de editie van 2018.

Voor meer informatie kijk je op de website van Défi Foly. Zodra het filmpje van 2019 online staat zullen we het zeker posten!

Foto’s: La Clusaz

(Visited 309 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer