Voor echte daredevils

Door: Pauline van der Waal

Hoe cool is dit? Heel eerlijk: ik zou het niet durven, maar het lijkt me wel te gek om langs de kant te staan. Misschien een ideetje voor volgend jaar? Dan heb je namelijk nog even om te oefenen, én moed te verzamelen om je in te schrijven. Deze Franse versie van Te Land, Ter Zee en In De Lucht is namelijk echt waanzinnig!

Hoe ver zou deze deelnemer zijn gekomen?
Hoe ver zou deze deelnemer zijn gekomen? Foto: LaClusaz.com

Défi Foly: briljante combinatie van sneeuw en waterskiën

In het Franse La Clusaz, op een uurtje rijden van het vliegveld van Genève, hebben ze een wel heel bijzondere seizoensafsluiter. Het idee is eigenlijk heel simpel. Op ski’s, snowboard, monoski of iets anders dat glijdt stuif je schuss de berg af richting het meer Lac des Confins. Het meer is in deze tijd van het jaar niet meer bevroren, en de bedoeling is dat je zo ver mogelijk het -inmiddels dus weer vloeibare- water over skiet, board, of in ieder geval glijdt. Je kunt je er een voorstelling bij maken. Het absolute record stamt uit 2010 en ligt op 155 meter!

Techniek van een winnaar, deze nummer 74!
Techniek van een winnaar, deze nummer 74! Foto: LaClusaz.com

Zet zondag 21 april 2019 in je agenda

Voorwaarde voor het spektakel is natuurlijk dat er geen ijs meer op het meer ligt. Voor dit seizoen staat zondag 21 april genoteerd. De dag begint zo rond een uur of negen met de eerste kwalificatieronde, en wordt er aan het eind van de dag afgesloten met een feest met live muziek. Het evenement bestaat trouwens al sinds 1987 en jaarlijks kunnen er maximaal 150 deelnemers meedoen.

Check hieronder het filmpje van de editie van 2018.

Voor meer informatie kijk je op de website van Défi Foly. Zodra het filmpje van 2019 online staat zullen we het zeker posten!

Foto’s: La Clusaz

(Visited 263 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.