Tegenwoordig delen we van alles samen, een auto, fiets een vakantiehuisje in het buitenland en dat kun je nu ook doen met een berggids.

De berggids kent “zijn” gebergte als zijn eigen broekzak

Normaal gesproken kost een berggids wanneer je hem/haar particulier inhuurt, toch wel zo’n 400 euro per dag. Het is het geld meer dan waard laat dat voorop staan maar toch…Hij begeleid je met name bij het offpiste-skiën en kent “zijn” gebergte als zijn eigen broekzak. Toch vinden de meeste skiërs het te duur met alle gevolgen vandien.

Sluit je aan bij een groepje en huur samen een gids (foto: Savoie Mont Blanc)

Website Roped Up

Maar nu is het mogelijk om via de gratis website Roped UP online met andere skiërs contact te zoeken, een groepje te vormen en op die manier de kosten te delen voor je berggids. Je geeft duidelijk aan wat voor een type gids je zoekt, dit kan zijn voor offpiste, piste of heli-ski. Geef ook goed aan in welk Frans skigebied je verblijft en daarna krijg je het aanbod te zien van groepjes die al zijn gevormd met de bijbehorende prijs die je per persoon betaalt.

Waar is dit beschikbaar?

Ga je dus snel registreren en de rest wijst zich vanzelf. Deze service is tot op heden alleen te boeken in Chamonix, Méribel, Verbier en Val d’Isère.

(Visited 340 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.