Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Olympische Winterspelen in Beijing staan op het punt van beginnen. Drie weken lang hebben de deelnemende atleten de ogen van de hele wereld op zich gericht. Hoe voelt dat? We vroegen het ervaringsdeskundige Anni Friesinger, viervoudig olympiër op de schaats namens Duitsland, vrouw van Ids Postma (Nederlands olympisch schaatskampioen) en analist tijdens Beijing 2022 voor Eurosport.

Welke olympische deelname blijft je voor altijd bij en waarom? 

“Dan toch wel mijn eerste goud op de 1500 meter van Salt Lake City in 2002. Dat was een speciaal moment. En op mijn lievelingsafstand. Ik was nog een groentje, de verwachtingen waren laag, dus dat was genieten.  De keren daarna werd ik namelijk steeds gezien als serieuze kanshebber, en dan ligt de lat ineens een stuk hoger. Bij mijn laatste Winterspelen in Sotsji, kon ik weer echt genieten. Helaas tobde ik toen wel met een knieblessure, maar dat hield me natuurlijk niet tegen om de competitie aan te gaan.” 

Welke olympische atleet groeit volgens jou uit als de grootste verassing tijdens Beijing 2022?

“In Duitsland was er een grote heisa over Felix Rijhnen en of hij wel of niet mee mocht doen aan de Winterspelen dit jaar als schaatser. In zijn jeugd schaatste hij, maar het grote succes pakte hij met skeeleren. Hij was de eerste Duitser die de marathon op skeelers won. De Duitse Schaatsbond wou hem eerst niet toelaten als schaatser, maar liet Felix uiteindelijk wel kwalificeren. Zowel schaatsen als skeeleren op topsport niveau is namelijk niet gebruikelijk. En de Duitse schaatsbond was niet makkelijk te overtuigen. Maar nu mag Felix dus toch mee. Hij kan weleens uitgroeien tot een van de grootste verassingen op de schaatsbaan dit jaar.”

Wat vertelt Anni aan haar kinderen over de Winterspelen?

“Mijn kinderen zijn zelf ook grote sportfanaten en voelen zich thuis op het ijs. Ze volgen de Winterspelen nauw. Ze hebben ook hun eigen dromen over olympische medailles. Maar niet als schaatsers. Mijn kinderen doen aan ijshockey, haha. Het volgen en bijhouden van de Winterspelen is hier thuis echt een familiebezigheid. Mijn kinderen vinden veel sporten prachtig, zolang er maar een beetje actie inzit. Schaatsen was niet alleen mijn beroep, maar ook de liefde van mijn leven. En die wil ik natuurlijk met mijn kinderen delen.

Schaatsen was niet alleen mijn beroep, maar ook de liefde van mijn leven. En die wil ik natuurlijk met mijn kinderen delen.

Ik heb alles bereikt wat ik wilde en al die ervaringen geef ik graag mee aan mijn kinderen. Ze zijn nu nog iets te jong (7 en 10 jaar oud) om mee te doen, maar zodra ze de kans krijgen gaan ze er voor. Ik benadruk dat het niet alleen maar leuk is om mee te doen, maar dat het ook voor veel druk en stress zorgt. Dat houdt mijn kinderen niet tegen. Ze houden nog steeds alles met het zelfde enthousiasme bij.”

Op vrijdag 4 februari is het zover: de Olympische Winterspelen in Beijing 2022 gaan van start. Ook voor Beijing 2022 is discovery+ de plek waar je straks alles (live) volgt.

(Visited 483 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer