Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In het hoge noorden vinden we een hogedrukgebied en dit hoog zal later in de week zorgen dat Koning Winter nog een keer goed gaat uitpakken.

Vooral komend weekend is het weer goed koud met een stevige noordooster wind. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig en overdag komt het kwik met moeite boven nul uit.



 

In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig

Vandaag trekken aan de achterzijde van depressie Yuliya III ten noordoosten van onze streken enkele storingen over het land en daardoor is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Pas later vandaag wordt het vanuit het noordwesten droog en met wat geluk komt in het noordwesten ook nog even de zon tevoorschijn. De temperatuur ligt aanvankelijk in een groot deel van het land rond de 10°, maar vanmiddag zijn de temperaturen met waarden omstreeks de 7° duidelijk lager.

De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden nemen duidelijk toe

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook gebieden waar de grijzigheid overheerst met nevel en mist. Het blijft wel overal droog. Donderdag schijnt de zon flink. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe, maar de regen blijft beperkt tot België. Vrijdag trekt de regen boven België langzaam noordwaarts, maar zal de noordelijke provincies houden het droog. In België komt het later tot buien. De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden nemen duidelijk toe. Ten noorden van de grote rivieren wordt het 3 tot 6°, terwijl het kwik ten zuiden duidelijk hoger uitkomt.

In het weekend wordt het koud

In het weekend keert Koning Winter weer terug in de Lage Landen. Met een oost tot noordoostelijke stroming wordt ijskoude vrieslucht naar onze streken getransporteerd met in de nacht weer temperaturen ruimschoots onder nul.

Winter komt terug
Resten ijs bij de Afsluitdijk. Foto: Peter van Lindenberg

Ook overdag is het koud met kwikstanden rond het vriespunt. De regen gaat in de nacht naar zaterdag over in sneeuw. In het noorden blijft het ook dan droog, maar elders gaat het zaterdag licht sneeuwen met vooral in het midden en zuiden van de Lage Landen de kans op een witte wereld.

In het weekend keert Koning Winter weer terug in de Lage Landen

De wind waait uit het noordoosten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt, na een nacht met op uitgebreide schaal vorst, naar waarden rond het vriespunt. Zondag blijft het droog en schijnt de zon flink. Na een koude nacht met op veel plaatsen matige vorst loopt het kwik zondag op naar waarden iets boven nul.

Na het weekend gaat het kwik langzaam weer omhoog, maar het blijft veel en veel te koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het een graad of 10-11.

Bron: Alpenweerman.nl


Lees hier alles over weer en sneeuw in de bergen


(Visited 3.597 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer