Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In het hoge noorden vinden we een hogedrukgebied en dit hoog zal later in de week zorgen dat Koning Winter nog een keer goed gaat uitpakken.

Vooral komend weekend is het weer goed koud met een stevige noordooster wind. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig en overdag komt het kwik met moeite boven nul uit.

In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig

Vandaag trekken aan de achterzijde van depressie Yuliya III ten noordoosten van onze streken enkele storingen over het land en daardoor is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Pas later vandaag wordt het vanuit het noordwesten droog en met wat geluk komt in het noordwesten ook nog even de zon tevoorschijn. De temperatuur ligt aanvankelijk in een groot deel van het land rond de 10°, maar vanmiddag zijn de temperaturen met waarden omstreeks de 7° duidelijk lager.

De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden nemen duidelijk toe

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook gebieden waar de grijzigheid overheerst met nevel en mist. Het blijft wel overal droog. Donderdag schijnt de zon flink. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe, maar de regen blijft beperkt tot België. Vrijdag trekt de regen boven België langzaam noordwaarts, maar zal de noordelijke provincies houden het droog. In België komt het later tot buien. De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden nemen duidelijk toe. Ten noorden van de grote rivieren wordt het 3 tot 6°, terwijl het kwik ten zuiden duidelijk hoger uitkomt.

In het weekend wordt het koud

In het weekend keert Koning Winter weer terug in de Lage Landen. Met een oost tot noordoostelijke stroming wordt ijskoude vrieslucht naar onze streken getransporteerd met in de nacht weer temperaturen ruimschoots onder nul.

Winter komt terug
Resten ijs bij de Afsluitdijk. Foto: Peter van Lindenberg

Ook overdag is het koud met kwikstanden rond het vriespunt. De regen gaat in de nacht naar zaterdag over in sneeuw. In het noorden blijft het ook dan droog, maar elders gaat het zaterdag licht sneeuwen met vooral in het midden en zuiden van de Lage Landen de kans op een witte wereld.

In het weekend keert Koning Winter weer terug in de Lage Landen

De wind waait uit het noordoosten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt, na een nacht met op uitgebreide schaal vorst, naar waarden rond het vriespunt. Zondag blijft het droog en schijnt de zon flink. Na een koude nacht met op veel plaatsen matige vorst loopt het kwik zondag op naar waarden iets boven nul.

Na het weekend gaat het kwik langzaam weer omhoog, maar het blijft veel en veel te koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het een graad of 10-11.

Bron: Alpenweerman.nl


Lees hier alles over weer en sneeuw in de bergen


(Visited 3.618 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer