Tatarataaaa, de winter klopt op de deur!

Door: Tim de Vries

In Nederland en België hebben we het ook gemerkt: het was ineens een stuk zachter dan de koude november dagen. Temperaturen tot een graad of 13 met soms een heerlijk zonnetje. Niet echt winters dus. En op de winter mogen we nu wel gaan rekenen, want het is tenslotte al december en de kerstvakantie nadert met rasse schreden!

Winter komt eraan
Een droomplaatje. Zou het zo worden tijdens de kerstvakantie?

Tot vrijdag nog in de zachte lucht…

wetter3.de

Hogedruk boven het Iberisch-Schiereiland en zeker niet vergeten: een depressie nabij IJsland. Dit samen zorgt voor een westelijke aanvoer van zachtere lucht wat we de afgelopen dagen al vaker zagen.

Goed nieuws: aan de zachte temperatuur komt voorlopig een eind

Maar: laten we nu gelijk maar even de weerkaart voor zaterdag erbij pakken om de zachte lucht snel te vergeten..

Wetter3.de

BAM! Het lagedrukgebied die we op de eerste weerkaart nog bij IJsland zagen, is afgezakt naar het zuiden en brengt de nodige kou met zich mee. Wat nog leuker is, is dat er ook een portie neerslag bijhoort. En 1+1=2. Sneeuw!

Klart.se

Op deze neerslagkaart is mooi het lagedrukgebied te herkennen in het neerslagpatroon. Namelijk: de mooie krul voor de kust van Noorwegen (waar trouwens ook genoeg sneeuw valt). Maar wij focussen ons nu even op de Alpenlanden en zien ook daar neerslag. In de nacht naar zaterdag zal dit front met neerslag passeren en ook voor zondag staat er neerslag op de kaarten. Bij een sneeuwvalgrens tot onder de 1000 meter gaat er dit weekend in diverse gebieden aan de noordkant zeker één meter sneeuw vallen. En dat is toch wel behoorlijk wat!

Volgende week ook koud

Als we na het weekend gaan kijken, lijkt het alleen maar mooier te worden. Zo zien we een glijbaan van koude lucht gericht op de Alpen. Daarbij verschijnt er ook nog af en toe wat neerslag op de weerkaarten en kan er dus nog wat sneeuw vallen. Genieten!

Gstaad in Zwitserland.

Daarnaast zag ik net dit beeld uit de Alpen. De wintersportgebieden doen hun uiterste best met hun sneeuwkanonnen om de pistes van een goede basis te voorzien. Of de kou na volgende week aan gaat houden, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar we gaan het in de gaten houden en duimen op een prachtige witte decembermaand en kerstvakantie!

Hochpustertal-ski.at

Lees meer over wintersportweer en sneeuwverwachtingen op onze WEERPAGINA


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer