Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Tatarataaaa, de winter klopt op de deur!

Door: Tim de Vries

In Nederland en België hebben we het ook gemerkt: het was ineens een stuk zachter dan de koude november dagen. Temperaturen tot een graad of 13 met soms een heerlijk zonnetje. Niet echt winters dus. En op de winter mogen we nu wel gaan rekenen, want het is tenslotte al december en de kerstvakantie nadert met rasse schreden!

Winter komt eraan
Een droomplaatje. Zou het zo worden tijdens de kerstvakantie?

Tot vrijdag nog in de zachte lucht…

wetter3.de

Hogedruk boven het Iberisch-Schiereiland en zeker niet vergeten: een depressie nabij IJsland. Dit samen zorgt voor een westelijke aanvoer van zachtere lucht wat we de afgelopen dagen al vaker zagen.

Goed nieuws: aan de zachte temperatuur komt voorlopig een eind

Maar: laten we nu gelijk maar even de weerkaart voor zaterdag erbij pakken om de zachte lucht snel te vergeten..

Wetter3.de

BAM! Het lagedrukgebied die we op de eerste weerkaart nog bij IJsland zagen, is afgezakt naar het zuiden en brengt de nodige kou met zich mee. Wat nog leuker is, is dat er ook een portie neerslag bijhoort. En 1+1=2. Sneeuw!

Klart.se

Op deze neerslagkaart is mooi het lagedrukgebied te herkennen in het neerslagpatroon. Namelijk: de mooie krul voor de kust van Noorwegen (waar trouwens ook genoeg sneeuw valt). Maar wij focussen ons nu even op de Alpenlanden en zien ook daar neerslag. In de nacht naar zaterdag zal dit front met neerslag passeren en ook voor zondag staat er neerslag op de kaarten. Bij een sneeuwvalgrens tot onder de 1000 meter gaat er dit weekend in diverse gebieden aan de noordkant zeker één meter sneeuw vallen. En dat is toch wel behoorlijk wat!

Volgende week ook koud

Als we na het weekend gaan kijken, lijkt het alleen maar mooier te worden. Zo zien we een glijbaan van koude lucht gericht op de Alpen. Daarbij verschijnt er ook nog af en toe wat neerslag op de weerkaarten en kan er dus nog wat sneeuw vallen. Genieten!

Gstaad in Zwitserland.

Daarnaast zag ik net dit beeld uit de Alpen. De wintersportgebieden doen hun uiterste best met hun sneeuwkanonnen om de pistes van een goede basis te voorzien. Of de kou na volgende week aan gaat houden, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar we gaan het in de gaten houden en duimen op een prachtige witte decembermaand en kerstvakantie!

Hochpustertal-ski.at

Lees meer over wintersportweer en sneeuwverwachtingen op onze WEERPAGINA


(Visited 635 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer