Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De Wettergipfel – de Internationale Weertop

Door Lars van Galen, Alpenweerman

Het is 4 uur in de nacht op 27 november 2018. Het grootste deel van Nederland ligt nog te slapen, maar Roy, Sander, Maarten en ik staan al helemaal klaar om te vertrekken naar de Wettergipfel! De navigatie gaat ons leiden naar Ischgl, Oostenrijk, waar dit – na afloop blijkt – unieke wintersportevenement plaats zou gaan vinden. In deze blog meer over de Wettergipfel, onze belevenissen daar, en we kijken ook vooruit op de video-items die gaan komen over o.a. kunstneeuw en een kijkje naar komende winter.

Gelukkig werd het op tijd koud en konden de sneeuwkanonnen gelukkig toch ‘gewoon’. hun werk doen

Het klinkt misschien een beetje apart – een ski-evenement zo vroeg in het seizoen. En het werd ook even ‘billenknijpen’, want begin november was het nog ongewoon zacht voor de tijd van het jaar. En ondanks dat ze in Ischgl genoeg sneeuwkanonnen hebben om zonder veel sneeuw toch ski-geschikte pistes te maken, maakte de warmte begin november het onmogelijk om de sneeuwkanonnen te gebruiken. Gelukkig werd het op tijd koud en konden de sneeuwkanonnen gelukkig toch ‘gewoon’. hun werk doen. Resultaat: vooral hogerop prima pistes, waardoor we op de Wettergipfel gelukkig ook prima konden skiën!

Weergala voor weerpresentatoren

Nu zul je je misschien afvragen, wat is de Wettergipfel precies? De Wettergipfel is een ‘weergala’, waarbij TV-presentatoren en meteorologen van weerwebsites vanuit verschillende landen in Europa naar de Alpen komen (in dit geval Ischgl). Zo waren er presentatoren en meteorologen uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Roemenië, en natuurlijk ook Nederland.

Bij de Wettergipfel worden door de verschillende TV-stations weer-items gemaakt over verschillende onderwerpen. Namens Alpenweerman hebben wij ook een aantal items gemaakt, daarover later meer. Verder is de Wettergipfel natuurlijk ook een mooi evenement om iedereen wat beter te leren kennen.

De Wettergipfel is een internationaal evenement voor zowel weerpresentatoren als weerwebsites

Sneeuw in zicht op reis

Voor ons begon de Wettergipfel dus op een vroege woensdagochtend. Met redelijke vooruitzichten op sneeuw zetten wij koers richting de Alpen. De reis door Duitsland bracht eerst nog weinig wat op winter leek. Maar in de buurt van Zuid-Duitsland kwamen de eerste witte toppen in zicht! Aangekomen op de Fernpas werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op een besneeuwde Zugspitze. Dat maakte de stemming meer dan goed!

Prachtige sneeuwrijke omstandigheden op weg naar Ischgl – uitzicht op de Fernpas met de Zugspitze in de achtergrond.

Op weg naar het Inndal werden de omstandigheden wel iets minder ‘wit’. En ook in Ischgl was het dal nog gewoon ‘groen’. Maar gelukkig lag hogerop dus genoeg sneeuw om te kunnen skiën!

Skiën, filmen, interviewen en genieten

Op de ski-dagen zelf waren we vooral druk bezig met het maken van interessante weer- en wintersport items. We hadden drie volledige dagen daar, die we ook optimaal hebben kunnen benutten!

De eerste dag was het weer vooral in de ochtend heel mooi, perfect dus voor het maken van mooie ski-beelden! Die dag stond dus in het teken van genieten en mooie opnames maken. De tweede dag was de meest volle. Die dag stond vooral in het teken van interviews en het maken van de items. Helaas was het die dag vrij grijs, wat het voor de beleving iets minder mooi maakte. Maar dat mocht de pret niet drukken.

En… we hadden de pistes voor onszelf, een uniek gevoel!

Die dag mochten we namelijk extra vroeg de piste op voor onze eerste items. Dus de lift stond al vroeg voor ons klaar om ons naar boven te brengen. Eenmaal daar aangekomen werden we met sneeuwscooters naar boven gebracht waarna we een rondleiding kregen langs verschillende faciliteiten voor kunstsneeuw. En… we hadden de pistes voor onszelf, een uniek gevoel! Daarnaast hadden we ook nog wat interviews voor de verschillende items. En – niet te vergeten – een opname op de professionele live-set van het skigebied! Zie hier de resultaten daarvan.

Roy en Sander tijdens de professionele live-set opnames

In de nacht naar zaterdag – de laatste dag – trok een koufront over, wat zou moeten zorgen voor wat sneeuw. En inderdaad, de dag erop waren de meeste hellingen, die eerst bruin waren, bedekt onder een mooi laagje van het witte goud. Met bijna strakblauwe luchten erbij was het echt een perfecte ski- en filmdag!

Een kijkje naar de beelden van deze prachtige skidag en de skicondities zelf zie je hier!

Lees verder op…… Alpenweerman.nl


Meer over wintersportweer en sneeuwverwachtingen: de WINTERSPORTWEER pagina


(Visited 261 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer