Heb jij al eens van de Wizz Luge gehoord? Of van het Espace Músee? Dit zijn slechts twee van de voorbeelden uit de Isère die jouw wintersport met de kinderen nog specialer gaan maken. Het is namelijk maar een illusie dat jouw kinderen van skiën of snowboarden moeten houden om mee te gaan naar dat winterse, witte landschap. Of dat ze oud genoeg moeten zijn om plezier te hebben op vakantie. Ook naast de piste zijn er genoeg activiteiten voor het hele gezin, die ervoor zorgen dat een wintersport het meer dan waard is.  

Voor de jongste kinderen  

Voor de allerjongste kinderen, vanaf 3 jaar, kun je terecht in Oz-en-Oisans en Les 7 Laux. In Oz-en-Oisans kun je vanaf deze winter rondrennende honden tegenkomen op een ranch. Hier krijgen kinderen met een leeftijd tussen 3 en 8 jaar de kans om op speciaal ontworpen hondensledes te staan, waarbij ze leren hoe een hondenslede werkt. Dat is een ervaring die ze nooit gaan vergeten. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van de ranch.  

In Le Pleynet in Les 7 Laux krijg jij een hele andere adrenalinekick. Hier suis je meer dan 700 meter naar beneden door tunnels, bochten en chicanes met snelheden tot wel 40 kilometer per uur. De Wizz Luge, zoals de 4-seizoenenslee hier heet, is toegankelijk vanaf 3 jaar onder begeleiding van een volwassene. Met deze hoge snelheden ervaar je Les 7 Laux zoals nooit tevoren. Én je heb een fantastisch uitje met je kinderen te pakken.  

Speelparken voor alle leeftijden  

Bij een aantal skioorden zijn niet alleen pistes te vinden, maar ook een tal van andere activiteiten voor kinderen. Zo ook in Prapoutel in Les 7 Laux. Hier vind je namelijk het kamp Taupes Warriors, waar kinderen tussen 4 en 12 jaar oud de keuze hebben uit diverse activiteiten. Zo zijn er spelparcoursen, spellen om coördinatie te verbeteren, een glijbaan, trapkarretjes en nog veel meer.  

Ook in Villard de Lans, in skioord Villard-Corrençon, zijn onderaan de piste meerdere activiteiten voor jong en oud te vinden. Hier vind je een nieuwe tokkelbaan, recreatiepistes, sleepisten, een snowpark en boardercross. Ze zullen niet meer weg te slepen zijn bij al deze winterse spellen en activiteiten. Ontdek hier alle faciliteiten in Espace Villard-Corrençon.  

sledehonden in de sneeuw
Husky’s in de sneeuw. Foto: Régis Bouchu/Actophoto

Durf jij het aan om een looping te maken? 

Een simulatie of toch echt?  In Vaujany trigger je al je zintuigen én ben je omringd door de technologie van de toekomst. Hier vind je namelijk het Espace Museum, waar je naast een zintuigenruimte over de bergen en het bos, de mogelijkheid hebt om op een bijzondere manier boven de bergtoppen van de Oisans te vliegen. Met behulp van een vliegsimulator beslis jij waar je heen vliegt én hoe. Durf jij het aan om een looping te maken?  Hoor je de krakende sneeuw liever onder je eigen voeten en voel je de koude wind liever in je gezicht? Dan is de natuurwandeling in Les 2 Alpes de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar gemzen. Onder leiding van berggidsen lopen jullie gedurende 2,5 uur op een makkelijk parcours door de natuur. Bij een overwinterplaats van de gemzen stoppen jullie, om te kijken waar deze prachtige dieren nou echt verblijven en om meer te leren over hoe dit dier zich aanpast aan deze onherbergzame omgeving. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom om de wandeling te doen. Meer weten over deze sneeuwschoenwandeling? Kijk dan op Guides2alpes.  

Gids met verrekijker in de Isere

Een simulatie of toch echt?  

In Vaujany trigger je al je zintuigen én ben je omringd door de technologie van de toekomst. Hier vind je namelijk het Espace Museum, waar je naast een zintuigenruimte over de bergen en het bos, de mogelijkheid hebt om op een bijzondere manier boven de bergtoppen van de Oisans te vliegen. Met behulp van een vliegsimulator beslis jij waar je heen vliegt én hoe.

Durf jij het aan om een looping te maken?  Hoor je de krakende sneeuw liever onder je eigen voeten en voel je de koude wind liever in je gezicht? Dan is de natuurwandeling in Les 2 Alpes de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar gemzen.

Onder leiding van berggidsen lopen jullie gedurende 2,5 uur op een makkelijk parcours door de natuur. Bij een overwinterplaats van de gemzen stoppen jullie, om te kijken waar deze prachtige dieren nou echt verblijven en om meer te leren over hoe dit dier zich aanpast aan deze onherbergzame omgeving. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom om de wandeling te doen. Meer weten over deze sneeuwschoenwandeling? Kijk dan op Guides2alpes.  

Ontdek Les 2 Alpes met een gids en sneeuwschoenen. Op de foto zie je gids Maxime Pichoud. Foto: Luka Leroy

Een eerste kennismaking met ski’s  

Met zo veel verschillende activiteiten zou je haast niet meer toekomen aan skiën. Toch is het wel zo leuk als de kinderen uiteindelijk samen met jou van de piste kunnen suizen. Om daar mee te helpen is de recreatiepiste in Chamrousse helemaal ingericht op een succesvolle introductie tot skiën voor kinderen. Téo de Vos, de mascotte van het skioord, is speciaal hiervoor ontwikkeld.

skiles met de familie
Leren skiën met Téo de Vos. Foto: Fred Guerdin

Door middel van visuele en geluidselementen raken kinderen vertrouwd met hun eerste ervaringen met en op ski’s. Zijn ze na een aantal dagen klaar voor meer? Dan is de Family Challenge op woensdag een leuke uitdaging. In deze vriendschappelijke wedstrijd komen jullie erachter wie de beste skiër of freestyle snowboarder is.  

Met de kinderen naar de Isère  

Na het lezen van zo veel tips én activiteiten in de Isère is het haast niet meer mogelijk dat jij nog twijfelt over jouw wintersport met het hele gezin. Op verschillende locaties en in diverse skioorden zijn meer dan genoeg winterse activiteiten te vinden waarmee jouw kinderen zich kunnen vermaken. Wil je toch meer weten over wat er allemaal te beleven is? Begrijpelijk! Kijk dan snel even verder op de website en boek die reis naar de sneeuw.  

Gezin in de sneeuw
Genieten met het hele gezin in de sneeuw. Foto: Focus Outdoor
(Visited 363 times, 1 visits today)