De ultieme mix van sneeuw en zon: de Catalaanse Pyreneeën!

Door Edwin Hagenouw | Fan van de Catalaanse Pyreneeën

Als je een van die mensen bent die graag sneeuwsporten beoefent, maar toch ook de zon op je huid wil voelen, dan zijn de Catalaanse Pyreneeën de place to be! De zestien Catalaanse skigebieden, tien zijn geschikt voor alpineskiën en zes voor langlaufen, beslaan bijna 700 kilometer aan pistes en off piste gebied. Deze, voor Nederlanders en Belgen nog onbekende, wintersportregio is klaar om je te ontvangen voor een onvergetelijke skivakantie. Hierbij stellen ze je drie verschillende activiteiten voor die je deze winter kunt ondernemen. Heb je nog ruimte in je agenda deze winter, kom dan snel langs in deze geweldige ongerepte regio in Catalonië.

Snowboarder in de vallei van Boí – Foto @ Ramon Gabriel

1. Sneeuwschoenwandelen

Samen met een gids doe je een sneeuwschoenexcursie voor slechts € 73 ,- inclusief vervoer vanuit Barcelona. Dit is natuurlijk dé manier om de Catalaanse Pyreneeën te ontdekken. De reis naar het skiresort Vall de Núria is vanuit Barcelona slechts twee uur.

Val de Núria in de Catalaanse Pyreneeën

Je kunt met de bus vertrekken vanuit het centrum van Barcelona. Deze reis is mogelijk op elke zaterdag tot en met 23 maart 2019 en omvat: het buskaartje, de treinrit naar Núria, een gondelkaart en een excursie met sneeuwschoenen onder leiding van een Engels sprekende gids.

Als je enkele dagen vrij wilt nemen en alle stress uit je lichaam wilt voelen stromen, boek dan deze reis op de officiële website van Catalaanse Pyreneeën.

Aigüestortes in de Catalaanse Pyreneeën

2. Showcooking en sneeuwschoenexcursies in de vallei van Boí

Showcooking & Snowshoes excursie in de vallei van Boí (Val de Boí). Voor degenen die wat wintersport willen beoefenen, maar ook andere activiteiten willen doen, raden wij sneeuwschoenen aan in de Aigüestortes en het nationaal park Estany de Sant Maurici. Deze ervaring zouden we dan laten volden door een showcookingworkshop met lokale producten.

Vall de Boí – Foto @ Sergi Ricart

Voor slechts € 78,- krijg je: accommodatie voor één nacht, een halve dag sneeuwschoenexcursie, gratis toegang tot de Romaanse kerk van Taüll en een eigen kookworkshop. Dit aanbod is ideaal voor zowel gezinnen als vriendengroepen die op een bijzondere manier hun ​​wintervakantie willen invullen. Boek je reis op visitpirineu.com/nl/

3. BaqueiraPASS & FIS Snowboard World Cup 2019

Baqueira Beret, het grootste skigebied in Spanje met meer dan 150 kilometers aan pistes en off piste ski mogelijkheden, heeft een nieuwe skipas. De BaqueiraPASS maakt het mogelijk om elk seizoen de skikaart opnieuw op te laden op een moment dat het jou uitkomt. Hiermee voorkom je dat je in de rij staat bij de kassa en profiteer je ook nog eens van een breed scala aan kortingen. Lees hier meer over deze skipas.

Snowboard in Baqueira Beret – Foto @ Lluís Carro

Lees ook de volgende artikelen over wintersport in Catalonië: