Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De sneeuwcondities zijn op dit moment alles behalve optimaal in de Alpen. De Nederlandse Skivereniging heeft zelfs gewaarschuwd voor ongelukken door de slechte kwaliteit van de pistes. Of er enige verbetering aankomt en wanneer lees je in dit artikel. Het is de laatste week van de kerstvakantie en dat betekent dat de pistes vol staan met menig vakantieganger. Toch zal de echte wintersportbeleving flink tegenvallen. In de skilift naar boven word je omringd door een groen landschap en op veel plekken onder de 2000 meter zijn de condities vaak slecht of ski je op kunstsneeuw.

Pas hogerop in de bergen is het koud genoeg voor echte sneeuw. Dichterbij huis, in Winterberg, is het al een tijdje zo zacht en wisselvallig dat alle pistes inmiddels gesloten zijn. 

Te zacht

Woensdag is het grotendeels droog in de Alpen. Wel overheerst op de meeste plekken de bewolking. Alleen aan de zuidkant van de Alpen komen enkele opklaringen voor en kan je op sommige plekken genieten van een waterig zonnetje. Hierbij is het nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar. In veel dalen loopt het kwik op naar bijna 10 graden.

Donderdag trekt een neerslagzone over de Alpen. Heel actief is deze niet en vooral de noordkant van de Zwitserse en de Oostenrijkse Alpen kunnen wat neerslag verwachten. Dit zal op de meeste plekken niet meer opleveren dan vijf centimeter sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt dan tussen 1600 en 1900 meter dus opnieuw zal het in veel lagergelegen gebieden regenen. 

Goed nieuws: dalende sneeuwvalgrens

Langzamerhand tonen de weerkaarten een kleine verbetering voor de wintersportgebieden. Gedurende het weekend dalen de temperaturen al iets. Zaterdag is het nog droog maar vanaf zondag neemt de wisselvalligheid flink toe. Dagelijks trekken buien of neerslagzones over de Alpen. Met een dalende sneeuwvalgrens die na het weekend tussen de 1000 en 1400 meter ligt kunnen meerdere plaatsen aardig wat verse sneeuw gaan verwachten.

Iets waar vele wintersportgebieden flink naar uitkijken. Sneeuw tot in de lagere dalen zit er waarschijnljk nog niet in, maar met de lagere temperaturen worden pistes ook weer beter te preparen; al dan niet met kunstsneeuw.

Bron: WeerOnline.nl

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer