Het wintersportseizoen loopt op veel plekken ten einde. Door de oplopende temperaturen en het feit dat er nog zo veel sneeuw ligt komen er op veel plekken lawines naar beneden. Check hier de video’s.

Zwitserland

Op de Furkastrasse Valais filmt een Zwiterse helikopter een lawine. De piloot is duidelijk onder de indruk gezien het commentaar dat hij geeft.

De lawine is van vorige week zondag en was expres af laten gaan vanwege veiligheidsredenen. De lawine kwam voor een deel over de Furka pas heen die Valais met Uri verbind. Uiteindelijk bleek er 7 meter sneeuw op de weg te liggen.

Video Below: Michael Zurfluh/Swiss Helicopter AG

Frankrijk

Afgelopen dinsdag vond deze lawine plaats in het Franse Bonneval sur Arc. Dominque Cazenove kijk die dag uit z’n raam en zag deze spontane, spectaculaire lawine en maakt er onderstaand filmpje van. Reddingsdiensten hebben na afloop van de lawine gedurende twee uur gezocht naar mogelijke slachtoffers, maar gelukkig was daar geen sprake van.

Een tweede lawine vond even later plaats:

De hond vond het blijkbaar ook spannend 😉

Italië

In Italië wordt hard gewerkt om de bekende Stelvio pas sneeuwvrij te maken. Om dit werkt te vergemakkelijken was het nodig om kunstmatig een lawine op te wekken.

Bron: planetski.eu

(Visited 431 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.