Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

Skiën met de duvel op je hielen

Door Pauline van der Waal

Ik ben zelf fan van lange skitochten als ik op wintersport ben. Ik hou dus de zogenaamde ‘skirondes’ altijd goed in de gaten, zoals bijvoorbeeld The Challenge in Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, der Weisse Ring in Sankt Anton of natuurlijk de Sella Ronda in de Italiaanse Dolomieten. Maar nu is er een nieuwe in de SkiWelt!

De SkiWelt-Tour

De SkiWelt-Tour vind je -goh, verrassend- in de SkiWelt, oftewel het Wilder Kaiser Brixental met bekende wintersportplaatsen als Ellmau, Brixen im Thale en Westendorf. Sinds dit seizoen is de route uitgezet, waarbij je kunt kiezen uit de tocht met de klok mee (groene bordjes) of tegen de klok in (oranje bordjes). En wat ideaal is: je kunt in elk dorp van het gebied starten. Geen enkele reden dus om deze tocht niet te doen!

Tocht van 80-90 kilometer op één dag…

Wel moet ik zeggen: ik denk dat dit een pittige kluif gaat worden! Ik heb namelijk zelf al eens een poging gedaan om alle dalafdalingen van de SkiWelt in één dag te doen, maar daarin ben ik jammerlijk gefaald… Het bewijs hieronder in Skiline.cc waarbij ik ‘slechts’ 60 kilometer op één dag heb gered…

Een flinke tocht, maar lang niet genoeg voor de SkiWelt-Tour!
Een flinke tocht, maar lang niet genoeg voor de SkiWelt-Tour!

De groene route is het kortst!

Met 80 kilometer piste en 33 liften is de groene route net iets minder pittig dan de oranje met 90 kilometer en 37 liften. Die moet het maar worden dan… Op de website staat trouwens heel overzichtelijk welke liften en pistes je moet nemen, waarbij je kunt aangeven vanuit welk dorp je begint. Ideaal. Kijk hier voor de groene route en hier voor de oranje.

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Simon Beizaee
© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Simon Beizaee

Wil je meer weten over de SkiWelt en waarom dit zo’n geweldig gebied is? Lees dan hier waarom de SkiWelt mijn favoriete skigebied is en kijk naar de prachtige foto’s en filmpje die ik van mijn trip maakte!


Meer algemene informatie over de SkiWelt? Kijk op de website


 

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!