Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Huskytochten

Afgelopen winterseizoen maakte ik met mijn gezin kennis met het fenomeen huskytocht. We deden dit in Saint Sorlin d’Arves. Je kunt hier op een vast parcours een tocht door het dal maken en met één of meerdere sleeën kennis maken met deze geweldige winteractiviteit. Natuurlijk is het niet direct een ervaring zoals in Lapland of Alaska maar het is wel geweldig om deze prachtige honden aan het werk te zien en te ervaren hoeveel plezier ze hebben in het trekken van een slee. In steeds meer skigebieden kun je kennismaken met deze bijzondere manier van vervoer.

Sex-appeal

De betoverende blik van deze sledehond heeft al veel mensen impulsief doen beslissen om een Siberische Husky aan te schaffen. Maar de Husky is niet alleen mooi: Het is een persoonlijkheid met een bijzonder karakter dat niet geschikt is voor mensen die een hond willen die altijd luistert of waakt. Dit ras is onafhankelijk, heeft een sterk jachtinstinct en heeft veel beweging nodig. In Canada wordt elke sledehond met een schorre (husky) blaf een Husky genoemd. De Siberische Husky, afkomstig uit Noord-Siberië, stamt waarschijnlijk rechtstreeks af van de wolf. Het ras kwam in 1950 in Europa, en werd door de FCI in 1966 erkend.

Ras eigenschappen

Ras afkomst: Noord-Siberië
Andere rasnamen: Siberische Husky, Husky
Uiterlijke kenmerken van de Siberische Husky

 • Kleur: Elke kleur van zwart tot volledig wit is toegestaan. Een reeks aftekeningen en opvallende patronen zijn gebruikelijk
 • Lichaam: Matig compact. Gewelfde hals, trots rechtop gedragen als de hond staat. Als de hond loopt, wordt de hals naar voren gestrekt, zodat het hoofd iets naar voren wordt gedragen. Borst is diep en sterk, maar niet te breed. Strakke, lenige lendenen. Croupe hellend, maar nooit steil. Rechte, stevige, middellange rug
 • Schofthoogte: Reu: 54 tot 60 cm. Teef: 51 tot 56 cm.
 • Gewicht: Reu: 20,5 tot 28 kg. Teef: 15,5 tot 23 kg.
 • Type: Sledehond
 • Hoofd: Niet zwaar. Schedel enigszins rond van boven. Uitgesproken stomp. Matig lange snuit. Donkere lippen. Neusspiegel komt overeen met vachtkleur.
 • Ogen: Amandelvormig, enigszins schuin geplaatst bruin of blauw. Elk oog een verschillende kleur of beide kleuren in elk oog is toegestaan.
 • Oren: Middelgroot, driehoekig. Rechtopstaand, hoog aangezet, en dicht bij elkaar. Dik en goed behaard.
 • Vacht: Middellang, recht en ietwat gladliggend. Nooit ruw. Dichte, zachte ondervacht.
 • Poten: Gespierde benen met stevige botten. Compacte, ovale (niet lange) voeten, met stevige voetzolen en dikke kussens.
 • Staart: Rijkelijk behaard, in een boog over de rug gedragen

Siberische Husky
De verwantschap van de Husky met de wolf is onmiskenbaar.

Sledehondenkamp en wedstrijden in het PillerseeTal

In de Kitzbüheler Alpen, in het dal aan de Pillersee, vindt jaarlijks een groot evenement plaats met wedstrijden en demonstraties. De musher (sledehonden menners) slaan dan met hun sledehonden aan de Pillersee hun tenten op en laten kleine en grote avonturiers een kijkje nemen in de fascinerende wereld van een musher.

Sledehonden uit heel Europa kunnen van zes tot eenentwintig januari 2019 in het grote sledehondenkamp geaaid, onderzocht en “beleefd” worden. Tijdens het internationale Transpillersee sledehonden trainingskamp kan elke bezoeker dit avontuur van zeer dichtbij mee beleven. Wilde wedstrijden door een diep besneeuwd landschap, kampvuurromantiek zoals bij de Sami, iglo’s bouwen en natuurlijk hondenslederitten voor jong en oud.

Wilde wedstrijden door een diep besneeuwd landschap en kampvuurromantiek zoals bij de Sami

Ook reporters Maartje en Edwin maakten in Noorwegen een fantastische huskytocht. Lees hun belevenissen hier. 

Programma 2019

Datumtijd van de daginformatie
Dinsdag 8 januari 201919.30Openingsceremonie
Zaterdag 12 januari 201919:30Musherpartyin het kamp met live-muziek
Zondag 13 januari 201913:30Familiedagmet rondleiding in het kamp
Donderdag 17 januari 201920:00Startnummeruitgiftein het kamp
18 tot 20 januari 201909:00Race weekendStart van elke race klassen elk ca. 9:00
Zaterdag 19 januari 201919:30Musherpartyin het kamp met live-muziek
Zondag 20 januari 201916:00Prijsuitreikingin het kamp
(Visited 703 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer