Aberg © Claudia Ziegler


 

Dat het vliegtuig niet meer de enige optie is om naar het buitenland te reizen is inmiddels wel bekend. Waar het in het begin nog ontbrak aan alternatieven worden de opties nu langzamerhand uitgebreid. De Nightjet Zürich is de nieuwste uitbreiding en de tweede trein die de NS toevoegt aan het Europese nachttreinennetwerk. Deze nachttrein zal vanaf 12 december dagelijks gaan rijden. 

Dagelijkse opstap vanaf drie Nederlandse steden

Met vier couchette rijtuigen, acht zitrijtuigen en twee slaaprijtuigen met bedden zal de trein uit maar liefst veertien rijtuigen bestaan. In het laagseizoen zal er eentje minder meegaan en komt de trein uit op dertien. De trein zal dagelijks in de avond om 20.30 vertrekken vanaf achtereenvolgens Amsterdam, Utrecht en Arnhem en zal via het Rhein-Rurhgebied naar Basel rijden en de volgende dag om 08.05 in Zürich aankomen. Omgekeerd zal er dan ook dagelijks een trein om 9.14 in de ochtend in Amsterdam arriveren vanuit Zürich. Een NS-locomotief zal tot aan Frankfurt voor de rijtuigen rijden.  

Een klimaatvriendelijke verbinding

Nederland is sinds de terugkeer van de nachttrein naar Wenen weer verbonden met het nachttreinennetwerk in Europa. En nu komt daar nog een verbinding bij. De president-directeur van de NS benadrukt dat het een geliefde en tevens klimaatvriendelijke manier van internationaal reizen is. Dankzij de rechtstreekse verbinding is overstappen in bijvoorbeeld Frankfurt of Hannover niet nodig. Ook biedt deze verbinding de mogelijkheid om door te reizen naar bijvoorbeeld Italie of andere plekken in Zwitserland.

Tickets zijn al te koop vanaf 38 euro!

Ondanks dat de trein vanaf 12 december pas zal rijden zijn de tickets nu al te koop. Deze zijn zes maanden van tevoren te boeken. Een zitplaats is al beschikbaar vanaf 38 euro, een ligplaats is vanaf 50 euro te boeken en een slaapplaats vanaf 90 euro. Ontbijt is inclusief bij de lig- en slaapplaatsen. De komende weken worden met behulp van testritten de nodige puntjes op de i gezet. 

Bron: NS
Hoofdfoto: Pixabay.com

(Visited 145 times, 1 visits today)