Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

De Gornergratbahn in Zermatt, Zwitserland, viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum met tal van activiteiten en hoogtepunten. Met de gouden locomotief als fotopunt op 3.100 meter boven de zeespiegel, de luxueuze NostalChic-klasse en een speciale tentoonstelling ter gelegenheid van het jubileum laat de Gornergrat-spoorweg vervlogen tijden herleven en biedt het opnieuw unieke ervaringen.

Een bekend onderdeel van de Gornergrat is een van de belangrijkste attracties geworden. De historische locomotief He 2/2 3003 is een van de drie locomotieven van de eerste generatie van de Gornergrat-spoorlijn. Gerestaureerd en verguld, neemt het nu een prominente plaats in op een prominente plek op de top. De Gouden Vlek is de perfecte plek voor een souvenirfoto of selfie met de Matterhorn op de achtergrond.

Drie locomotieven met drie verhalen

Locomotief 3003 maakt deel uit van de gouden trilogie. Drie locomotieven met drie verhalen. Ondernemer Benjamin Schaller uit Zermatt kwam bij toeval in het bezit van een locomotief en ontwikkelde het idee om de historische schoonheid als middelpunt van het Golden LokDown-restaurant te plaatsen en zo een gedenkteken te creëren voor de geschiedenis van de Gornergrat-spoorlijn.

Zoals het gezegde luidt: goede dingen komen in drieën. En zo begon in het najaar van 2022 de planning om de andere twee locomotieven te behouden en aan het publiek te presenteren, resulterend in de nieuwe interpretatie van de trilogie: drie locomotieven van de eerste generatie, gepresenteerd in glanzende pracht op drie prominente locaties, in de omgeving van Täsch, in het hart van Zermatt en aan de Gornergrat.

Met de Matterhorn op de achtergrond © GGB

Fotowedstrijd

Om de opening van de Gouden Vlek te vieren is er een fotowedstrijd uitgeschreven: bezoekers worden uitgedaagd om bij alle drie de locomotieven langs te gaan en er mee op de foto te gaan. Het plaatsen van de foto’s op Instagram met de hashtag #GoldenLegends zorgt voor automatische deelname aan de wedstrijd. Zorg ervoor dat je profiel op openbaar staat als je wil deelnemen.

Samen met BS Schaller Holding AG geeft de Gornergrat-spoorlijn de volgende prijzen weg aan drie winnaars die eind 2023 worden gekozen:

Retour Zermatt – Gornergrat-tickets, incl. Instappen met voorrang voor 2 personen ter waarde van CHF 266,–
Voucher voor 2 personen geldig in het Golden LokDown restaurant in Zermatt ter waarde van CHF 200.–
Voucher voor een parkeerervaring in de parkeergarage Schaller Ante Portas ter waarde van CHF 175,- (een week parkeren incl. taxiservice Täsch – Zermatt)

Meer informatie: www.gornergrat.ch/en/stories/golden-spot

De luxueuze NostalChic-klasse van de Gornergrat-spoorweg

Ervaar de Gornergrat op een andere manier: in een nostalgisch en comfortabel rijtuig waar je je thuis kunt voelen. Met een gegarandeerde zitplaats bij het raam kun je achterover leunen en op een unieke manier genieten van de heen- en terugreis. Een ervaren metgezel met lokale kennis begeleidt je tijdens de dagtocht en deelt interessante verhalen. Culinaire hoogtepunten uit de regio, stops voor unieke fotomomenten en een souvenir om mee naar huis te nemen ronden jouw bijzondere Zermatt-ervaring af.

De reis begint met een aperitief in restaurant Golden LokDown, waarna de gids de gasten door het oude dorp Zermatt naar het dalstation van de Gornergratbahn leidt. De tocht naar de Gornergrat omvat een exclusieve stop voor de perfecte foto met de Matterhorn.

Na een korte rondleiding op de Gornergrat kun je in het tegenoverliggende restaurant genieten van een NostalChic-menu met wijnbegeleiding. Het menu, bereid met verse en lokale ingrediënten, biedt eersteklas Zwitserse gerechten in een huiselijke omgeving. De terugreis omvat een stop bij Riffelalp. Een heerlijk dessert met koffie of thee wordt geserveerd in het Riffelalp Resort voordat de gasten een herdenkingssouvenir ontvangen om de reis af te ronden. Groepen zijn beperkt tot maximaal 22 personen, zodat gasten optimaal kunnen genieten van de bijzondere NostalChic Class-ervaring. Tickets kunnen worden gekocht voor een prijs van CHF 320.

Verwachte boekingsmogelijkheden in winter 23/24 en zomer 24:

Winter: 1x per week van half december tot half april
Zomer: 1x per week van juni (juli en augustus 2x per week) tot september
Meer informatie en boeking: NostalChic Class van Gornergrat Railway

Matterhorn Museum. © GGB

Speciale tentoonstelling in het Matterhorn Museum

In het Matterhorn Museum – Zermatlantis is tot de zomer van 2024 een speciale tentoonstelling te zien met de titel ‘De enige echte Gornergrat-spoorlijn’. Verschillende secties nemen je mee op een spannende reis door het verleden en de geschiedenis van de Gornergrat-spoorlijn, waarbij een groot aantal historische tentoonstellingen inzicht geven in hoe de spoorlijn de afgelopen 125 jaar is veranderd.

Meer informatie: speciale tentoonstelling “De enige echte Gornergratspoorlijn”.


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer