Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De minst bekende wintersportresorts in Centraal Europa

Door Edwin Hagenouw | Bron: www.shopalike.nl

Alhoewel het nog niet zo aanvoelt met deze temperaturen, staat het wintersport seizoen toch weer voor de deur. Nu kijken wij er altijd naar uit om onze spullen weer in te pakken en om met het vliegtuig of auto naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk af te reizen. Toch is het misschien leuk om te kijken naar wintersportgebieden buiten deze drie kernlanden. Om deze reden geeft het bedrijf ShopAlike je een aantal gave wintersport resorts die iets verder liggen maar desalniettemin het zeker waard zijn. 

1. Zakopane, Polen

Zakopane is het ski-walhalla van Polen. Het is namelijk het grootste skigebied in het land en bestaat uit meerdere deel skigebieden. Het gebied ligt naast het gelijknamige ski dorp Zakopane dat aan het Tatra gebergte ligt. De hoogste toppen hiervan zijn 2500 meter hoog en de hoogste toppen tijdens het skiën zijn op 1980 meter hoogte. Het skigebied bestaat uit meerdere kleinere skigebieden, maar die zijn allemaal goed op elkaar aangesloten met moderne tandradbanen.

Skiën in Zakopane in Polen

De prijzen van Zakopane liggen ook lager dan in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland, wat het extra aantrekkelijk maakt om het te bezoeken. Het après-skiën in de avond is ook vrij bekend fenomeen hier. Je vindt er daarom ook genoeg bars en restaurant voor in de late avonduren. Hebben we ook al vermeld dat er dichtbij verwarmde wellnessbaden zijn in Gorocy Potok? Dus Zakopane is zeker het bezoeken waard!

2. Jasná Chopok, Slowakije

Jasná Chopok is een van de populairste skigebieden van Slowakije en ligt naast het gelijknamige dorpje Jasna. Deze bestemming is niet de meest voor de hand liggende skigebied voor veel Nederlanders en is daarom nog vrij onontdekt door veel Nederlanders. Toch heeft dit ski resort wel wat te bieden, het is namelijk een erg goed gebied voor beginnende of gemiddelde skiërs.

Jasná Chopok in Slowakije

Zo vind je hier de langste pistes van Slowakije en zijn er verschillende mogelijkheden om meer dan 1000 meters af te dalen. Het hoogste punt van Jasna Chopok waar je kan starten is op 2024 meter en het laagste punt vind je op 950 meter, in totaal heeft het hele gebied ongeveer 44km aan skipistes.

hier vindt je de langste pistes van Slowakije en zijn er verschillende mogelijkheden om meer dan 1000 meters af te dalen

Het grootste voordeel van het skiën is Slowakije is dat het een stuk minder duur is dan de traditionele bestemmingen, ook in Jasna Chopok liggen de prijzen voor overnachting en het huren van ski benodigdheden een stuk lager. Nadeel is dat het après-skiën nog niet zo groot is als in Oostenrijk bijvoorbeeld.

3. Szczyrk, Polen

Szczyrk is na Zakopane het meest geliefde skigebied in Polen en ligt aan de berg Skrzyczne. Het skigebied is een stukje kleiner echter dan Zakopane met 36 kilometer aan beschikbare pistes. Szczyrk bestaat voor een groot gedeelte uit beginners pistes, dus uitermate geschikt voor mensen die willen leren snowboarden of skiën. De prijzen van skipassen in het hoogseizoen liggen tussen de 8 en 23 euro voor een dag. Dat is natuurlijk relatief gezien erg voordelig en daardoor prijstechnisch gezien ook erg goed te doen voor gezinnen.

Szczyrk in Polen. Foto: silesia.travel

Er zijn natuurlijk nog veel meer onontdekte skiresorts in Centraal Europa die het bezoeken waard zijn maar deze lijst niet hebben gehaald. Zo zijn er bijvoorbeeld ook genoeg skiresorts in Hongarije en Tsjechië die het bezoeken waard zijn.

Skigebieden
Op wintersport is goede kleding essentieel

Je kan bij bovenstaande skiresorts natuurlijk je kleding & uitrusting huren, of je neemt het zelf mee vanuit Nederland. Zorg natuurlijk er wel altijd voor dat je de juiste uitrusting hebt die past bij jouw wensen en activiteiten. Als je nog op zoek bent naar een goede winteruitrusting dan kan je hier naar wintersportkleding kijken. ShopAlike biedt namelijk kleding aan van meerdere aanbieders, waardoor je snel een eenvoudig de juiste uitrusting vindt.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer