De lawinesituatie in Tirol blijft kritiek door zware sneeuwval

Door Edwin Hagenouw | 29 januari 2020

De lawinesituatie in Tirol blijft kritiek, zware sneeuwval en windstoten veroorzaken een groot risico op lawines boven de boomgrens. Morgen, donderdag, wordt een halve meter verse sneeuw verwacht, volgens de de deskundigen in Tirol en Vorarlberg. Vooral in de regio’s Silvretta en over de Arlberg naar de Lechtaler Alpen zal het stevig blijven sneeuwen.

“Het lawinerisico van vandaag is vastgesteld op niveau vier op een schaal van vijf.” zei Rudi Mair, hoofd van de Avalanche Warning Service van Tirol, eerder vandaag. “Het grootste gevaar loop je op schaduwrijke, tegen wind beschermde plekken boven de boomgrens en in het gebied van de boomgrens,” meldde hij. Lawines kunnen momenteel heel gemakkelijk worden geactiveerd, spontane sneeuwverschuivingen zijn mogelijk.

In de dalen minder kritisch

De situatie in de dalen is minder kritisch, het gevaar zit vooral bovenin de skigebieden. “Lawines tot in het dal of op doorlopende wegen zijn nauwelijks te verwachten,” zei Mair. In het weekend zou de weersituatie drastisch moeten veranderen en “het vroege voorjaar met overdag temperaturen boven de tien graden, en op dinsdag misschien zel dag keert terug, wat weer een kritieke lawinesituatie op korte termijn zal veroorzaken”, zei het.


Lees ook: wist jij dit allemaal over lawines?


Bron: Krone.at

(Visited 340 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.