Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De lawinesituatie in Tirol blijft kritiek door zware sneeuwval

Door Edwin Hagenouw | 29 januari 2020

De lawinesituatie in Tirol blijft kritiek, zware sneeuwval en windstoten veroorzaken een groot risico op lawines boven de boomgrens. Morgen, donderdag, wordt een halve meter verse sneeuw verwacht, volgens de de deskundigen in Tirol en Vorarlberg. Vooral in de regio’s Silvretta en over de Arlberg naar de Lechtaler Alpen zal het stevig blijven sneeuwen.

“Het lawinerisico van vandaag is vastgesteld op niveau vier op een schaal van vijf.” zei Rudi Mair, hoofd van de Avalanche Warning Service van Tirol, eerder vandaag. “Het grootste gevaar loop je op schaduwrijke, tegen wind beschermde plekken boven de boomgrens en in het gebied van de boomgrens,” meldde hij. Lawines kunnen momenteel heel gemakkelijk worden geactiveerd, spontane sneeuwverschuivingen zijn mogelijk.

In de dalen minder kritisch

De situatie in de dalen is minder kritisch, het gevaar zit vooral bovenin de skigebieden. “Lawines tot in het dal of op doorlopende wegen zijn nauwelijks te verwachten,” zei Mair. In het weekend zou de weersituatie drastisch moeten veranderen en “het vroege voorjaar met overdag temperaturen boven de tien graden, en op dinsdag misschien zel dag keert terug, wat weer een kritieke lawinesituatie op korte termijn zal veroorzaken”, zei het.


Lees ook: wist jij dit allemaal over lawines?


Bron: Krone.at

(Visited 349 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer