advertentie
Ski Safari

De eerste wedstrijd is geskied en de omstandigheden waren min of meer perfect voor deze reuzenslalom. Door de harde wind is de start iets verlaagd, maar het zicht was goed en de piste hield zich uitstekend. Lekker hard en ijzig, dat vinden wedstrijdskiers fijn.

Nieuw gezicht in de top 30

Leuke verrassing in de tweede manche voor Asa Ando uit Japan. Ze behaalde in haar eerste WorldCup optreden gelijk de tweede manche en stond nog even eerste ook.

Helaas heeft ons Nederlands talent Adriana Jelinkova de tweede run niet gehaald. Na een fout in het eerste gedeelte heeft ze in het tweede stuk geen fouten meer gemaakt. Helaas niet genoeg voor de beste dertig. Datzelfde overkwam Lindsey Vonn die meedoet om meters te maken. Ze gaat voor een hele set medailles in Korea tijdens de Olympische Spelen in februari 2018. Nog een mooie verrassing was Estelle Alphand, met start nummer 55 gestart en uiteindelijk als 14e geëindigd.

De top
Mikaela Shiffrin in Sölden 5e

Bekende namen voorin

Iedereen keek natuurlijk ook naar Shiffrin, Worley en Moelgg. Ze zaten voorin maar de winst was voor de Duitse Viktoria Rebensburg. Voor de tweede keer in 7 jaar tijd. Tessa Worley was tweede, Manuella Moelgg derde en Mikaela Shiffrin vijfde achter de hoogst genoteerde Oostenrijkse Stephanie Brunner.

Morgen meer

Zondag de 29e gaat het feest verder met de heren. Onder andere met de tweelingbroer van Manuela, Manfred Moelgg aan de start. En natuurlijk onze Nederlandse trots Steffan Winkelhorst. Kijken dus.

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland