Freeriders en toerskiërs opgelet! Ortovox levert je de allerbeste gear voor je bergavontuur. Of het nu gaat om de natuurlijke bescherming van het nieuwe, lichte SWISSWOOL Col Becchei-jack (made in Europe), de technische toerski-rugzakken, of alle andere kleding en accessoires. Met Ortovox zit je zeker goed, ook omdat de hele wintercollectie volledig klimaatneutraal is.

Je leest hieronder meer over Ortovox en de wintercollectie, maar je kunt natuurlijk ook direct de gehele lijn bekijken.

Het toerski-seizoen is begonnen!

De volledige toerskicollectie is meer dan compleet. Van jacks tot broeken, en van midlayers, sokken, ondergoed en natuurlijk technisch uitgeruste rugzakken en andere accessoires. Kijk bijvoorbeeld naar de COL BECCHEI-lijn, speciaal voor beklimmingen waarvoor je je in het zweet werkt en pittige afdalingen daarna. De vijf technische onderdelen (jacket, vest, pants, shorts en een hybrid jacket) zijn licht, elastisch en klimaatregulerend en daardoor perfect op intensieve skitochten.

Zo heeft de lijn slijtvaste en zeer elastische buitenmaterialen voor maximale bewegingsvrijheid, een intelligent klimaatbeheer met C_CHANGE, een membraan dat zijn polymeerstructuur opent wanneer het lichaam opwarmt en sluit wanneer het lichaam afkoelt en zachte merinovezels aan de binnenkant voor een optimale klimaatregulering en een hoog draagcomfort. Vanzelfsprekend gemaakt van duurzame materialen, volledig PFC-vrij en klimaatneutraal.

Freeriden met Ortovox

Poeder, poeder en nog eens poeder! Freeriders zijn niet meer te houden en weten dat als het om bescherming en functionaliteit gaat, ze op Ortovox kunnen rekenen. Ook voor deze tak van sport vind je alles wat je nodig hebt: van verwarmend merino-ondergoed tot waterdichte buitenlagen.

Bijvoorbeeld het nieuwe Ortler Jacket met bijbehorende broek voor heren is een hoogtepunt. De outfit is extra licht en toch robuust, wind- en waterdicht en ademend met extra ventilatieritsen.

Bekijk de toerski- en freeridecollectie van Ortovox voor dames en voor heren

De beste gear voor freeriden van Ortovox

Nieuwe mijlpaal: een compleet klimaatneutrale wintercollectie

Kennis, vaardigheden en het juiste materiaal zijn onmisbaar voor veiligheid in de bergen. Daarnaast vindt Ortovox het belangrijk dat je bewust bent van de wereld om je heen. Je hebt immers de verantwoordelijkheid voor jezelf, voor anderen en de natuur. Ortovox heeft daarom al een aantal belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid.

ORTOVOX PROTACT LAB

Het ProtACT LAB is afgelopen jaar door Ortovox gelanceerd om de bergsportgemeenschap te inspireren om de bergen op een meer sociaal en ecologisch verantwoorde manier te benaderen.

Het ProtACT LAB is gevuld met tips en legt bijvoorbeeld met Repair & Care video’s uit hoe je zo lang mogelijk het meeste uit je producten kunt halen. Zo hoop Ortovox, samen met andere bergfans, steeds duurzamer te worden.

Klik hier en ga naar het ProtACT LAB

Was de volledige freeridecollectie al klimaatneutraal, hetzelfde geldt nu ook voor de toerskicollectie. Daarmee kan Ortovox nu zeggen dat de gehele collectie van deze winter klimaatneutraal is, zonder uitzondering. En dat is slechts het begin, want het doel van Ortovox is niet zo zeer om CO2 te compenseren, maar om de voetafdruk van het bedrijf aanzienlijk te verkleinen.

Meer weten over Ortovox

Outdoormerk Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, zoals voor toerskiën en freeriden. Vanaf het allereerste begin is veiligheid een enorm belangrijke focus. Het begon in 1980 met een revolutionaire lawinepieper en dat heeft via veel innovatieve vernieuwingen dit jaar gezorgd voor een hightech elektronisch airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding die naast comfortabel ook altijd gericht is op veiligheid.

Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie of andere duurzaamheidsinitiatieven, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, dan kijk je op de website. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons.

Alle foto’s en afbeeldingen: Ortovox