Het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kent 270 kilometer aan piste. Doordat de skigebieden met elkaar verbonden zijn, zijn geweldige dagtochten mogelijk. Alle vier de skigebieden hebben hun eigen kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de beruchte après-ski in Hinterglemm, de 7,5 kilometer lange blauwe piste(van Saalbach naar Vorderglemm) en de beeldbepalende rode gondels op de Kohlmais. Naast het skiën zijn er veel activiteiten te doen in alle vier de plaatsen. Zo kun je een ritje maken op de paardenslee naar de Golden Gate Bridge en de Baumzipfelweg, op de pistenbully naar het Spiegelberghaus (aanrader is om vervolgens rodelend de weg naar beneden te nemen), wandelen met lama’s(abenteuer Lama Fieberbrunn) en een adrenaline ritje maken in de Timoks Coaster. Zoek je naar nog meer adrenaline, kies dan voor de FLYING FOX XXL in Leogang.

“Zoek je nog meer adrenaline, kies dan voor de flying fox xxl””

De Flying fox XXL in Leogang

Hoe gaaf is dat? “Vliegen” over een met sneeuw bedekt landschap. Zweven boven de Alpen in Salzburger Land. Met de Flying Fox XXl hang je 143 meter boven de grond aan een kabelbaan en vlieg je met 130 kilometer per uur naar het eindpunt in de vallei. De totale lengte van de kabelbaan is 1600 meter. Hiermee is de Flying Fox XXL één van de snelste en langste stalen kabelbaan ter wereld! Hoeveel adrenaline kan jij aan?

“Hiermee is de Flying Fox XXL één van de snelste en langste stalen kabelbanen ter wereld!

Het is natuurlijk even billenknijpen als je horizontaal wordt vastgeklikt aan een katrol. Inderdaad je leven hangt letterlijk op dit moment aan een zijden draadje. Alles gebeurt nauwkeurig en wordt dubbel gecheckt. Je zit natuurlijk zelf in een harnas en hebt een helm op. Hoewel je de zenuwen in je maag tekeer gaan, komt er al snel het moment van Go!Daar ga je! Kriebels van gierende zenuwen worden omgezet in kriebels die je krijgt door de snelheid waarmee je vliegt. Wauw en dat met een snelheid van 130 kilometer per uur! En of dat voor adrenaline zorgt! Het uitzicht over de Alpen is indrukwekkend. Wat maakt het sneeuwlandschap deze “vlucht” toch enorm bijzonder. Voel je zo vrij als een vogel!

Flying Fox XXL Leogang
Flying Fox XXL Leogang, bron foto Leoganger Bergbahnen Fotograf: Norbert Nagel

Handige informatie

  • Boek van te voren een ticket voor de Flying Fox XXl op de website van: http://shop.fly-xxl.at/.  Zo hoef je niet in een wachtrij te staan en weet je zeker dat je kan vliegen.
  • Heb je een ticket geboekt en kun je toch niet? Annuleren kan 24 uur van te voren.
  • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn.
  • Tot 18 jaar moet je schriftelijk toestemming hebben van je ouders.
  • Gewicht, 35 kg – 110 kg, afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Fysiek en mentaal in orde zijn.
  • Je mag niet zwanger zijn.
  • Wanneer het hard waait/stormt of wanneer het heel hard regent wordt de Flying Fox gesloten. Om zeker te weten of het doorgaat, kun je van te voren even bellen. Anders is het mogelijk een ticket voor een ander moment te krijgen.

Waar is de Flying Fox XXl

30 minuten van te voren dien je aanwezig te zijn bij de Asitzbahn-kabelbaan(dalstation). Zorg ervoor dat je je incheckt. Het kan zijn dat je materialen mee krijgt, indien dit boven niet voldoende aanwezig is. Vervolgens neem je de kabelbaan naar het beginpunt van de Flying Fox XXL. Yes, na zorgvuldig te zijn vastgeklikt aan de kabelbaan begint hier je adrenaline avontuur. Wanneer je bent gefinisht en eigenlijk nog een overschot aan adrenaline in je lijf hebt, staat de shuttlebus klaar om je terug te brengen naar het dalstation.(Asitzbahn-kabelbaan)

Prijzen

Heb jij een skipas van het gebied? Dan kost een vlucht 69 euro. Ben je een vroege vogel. Zorg dan dat je tussen 10.00 – 11.00 aanwezig bent. Je hebt dan een early bird ticket,voor 59 euro. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk. Wil je niet skiën maar wel op de Flying Fox XXL? dan kost een vlucht 79 euro.(Early Bird 69)

Kosten film

De Flying Fox XXL vlucht kan worden vastgelegd met een go pro. Dit kost 19 euro! Maar dan heb jij wel het bewijs dat je beschikt over stalen zenuwen!

Bron tekst: https://www.saalfelden-leogang.com
Bron hoofdfoto: Leoganger Bergbahnen Fotograf: Norbert Nagel

Meer lezen over Saalbach Hinterglemm,
https://www.snowrepublic.nl/videoverslag-in-saalbach-hinterglemm-heeft-iedereen-het-naar-zijn-zin/

(Visited 1.746 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer