advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


De eerste dorpen al afgesloten van de buitenwereld door de sneeuw

Door: Saskia Smulders

Door de hevige sneeuwval zijn de eerste dorpen in Oostenrijk van de buitenwereld afgesloten. Het betreft hier een aantal dorpen in Obersteiermark, in het Sölkdal. Het gaat dan om de dorpen Mößna, St. Nikolai en Fleiss die zijn afgesloten van de buitenwereld, er zijn momenteel ongeveer 580 mensen in de vallei.

De weg die deze dorpen ontsluit, de L704 is gesloten voor alle verkeer – dit geldt ook voor noodvoertuigen, wat de situatie voor de mensen nog erger maakt: er kan geen medische zorg worden gegarandeerd.

Nog eens 200 mensen

Vanavond wordt ook de Gesaeuseestraße (B146) in Admont gesloten waardoor deze dorpen ook worden afgesloten van de buitenwereld. Deze afsluiting duurt ten minste tot maandag. Het betreft hier ongeveer 200 mensen.

Afgesloten wegen

Vanwege het lawinegevaar is de B138 (Pyhrnpass) tussen Liezen en Spital am Pyhrn tot nader order gesloten, evenals de weg naar de Planneralm (L738) en de Präbichl is vanaf 19.00 uur gesloten voor alle verkeer.

Bron: orf.at

Hoofdfoto: APA/EXPA/MARTIN HUBER

Lees ook:

 

advertentie