Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In het voorgaande artikel over Dutchweek Norway stond alles beschreven met betrekking tot het skigebied van Myrkdalen, het moderne ski-in/ski-out Myrkdalen hotel en de après-ski. Maar Dutchweek Norway is meer dan dat!

De Dutchweek Norway, Fjord en Ski Adventure

De Dutchweek Norway is, samen met andere Nederlanders volop genieten van het skiën, de après-ski, de Noorse gastvrijheid en de Noorse specialiteiten. Het samen doen van onvergetelijke spectaculaire activiteiten naast het skiën. De Dutchweek Norway is namelijk een combinatie van skiën, après-skiën, toerskiën en andere activiteiten; zoals een fjordsafari en indoor skydiven. Alles samen maakt het tot een onvergetelijk avontuur in een geweldig land.

Het varen in een RIB-boot door de fjorden 

Eén van de mooiste momenten van de Dutchweek Norway was volgens snowrepublic redacteuren Karin en Ilse het varen op een RIB-boot door de Noorse fjorden.

RIB-boot safari
Voordat de RIB-boot safari begint, word je in een fluoriserend geel pak gehesen. Dit knalgele maar zeer modieuze pak geeft warmte en veiligheid. In het geval dat je ter water raakt, blijf je in iedergeval drijven. Een muts en een (ski)bril maken het outfit compleet en zijn zeker niet overbodig. De tour begint in Flam, de Nærøyfjord. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis, natuur en “the wildlife”. De enorme fjorden zorgen voor een rustgevend gevoel. Wat is Noorwegen mooi!

RIB-boot outfit
RIB-boot outfit, fotocredits, Karin en Ilse
De Fjorden van Noorwegen
De Fjorden van Noorwegen, fotocredits, Karin en Ilse
RIB-boot safari
RIB-boot safari, fotocredits, Karin en Ilse

Het varen op een RIB-boot door de Noorse fjorden doet je kater onmiddellijk vergeten en zorgt voor een intens genot door de prachtige omgeving waarin je je bevindt. Het smeltwater zorgt voor magische momenten. Overal waar je kijkt, ontspringen tientallen watervalletjes op de toppen van de bergen en komen samen in één van de grote fjorden van het Noorse landschap. De zonnestralen die tussen de wolken door dringen, zorgen keer op keer voor unieke beelden. Kleine idyllische dorpjes bevinden zich onderaan de immense Fjorden. Noorwegen is bijzonder. Het zorgt voor ontzettend veel “knijp even in mijn arm” momenten. Het zijn momenten waar je stil van wordt en doen beseffen hoe geweldig mooi de natuur van Noorwegen is.

Het zorgt voor ontzettend veel “knijp even in mijn arm” momenten

De snelheid van de RIB-boot, het kraak heldere water, de vele watervalletjes en besneeuwde bergtoppen zorgen voor een bijzonder toffe ervaring. Hoe gaaf is het, dat je deze fjordsafari tijdens de Dutchweek Norway kunt doen!

Idyllische huisjes onderaan de Fjorden
Idyllische huisjes onderaan de Noorse Fjorden, fotocredits, Karin en Ilse
Zonnestralen maken de fjorden magisch
Zonnestralen maken de fjorden magisch, fotocredits, Karin en Ilse
Waterval in de Fjorden van Noorwegen
Waterval in de Fjorden van Noorwegen

Indoor skydiven Vossvind

Op ongeveer 45 minuten rijden van het Myrkdalen ligt de Voss windtunnel waar je kunt gaan indoor skydiven. Een zeer leuke activiteit die je tijdens de Dutchweek Norway kan gaan doen. Wij, snowrepublic redacteuren Karin en Ilse raden deze activiteit ook zeker aan!

Indoor skydiven Vossvind
Indoor skydiven Vossvind, fotocredits Karin en Ilse

Het indoor skydiven geeft in ieder geval een enorme adrenaline kick!

Het indoor skydiven in Vossvind is een unieke ervaring. Onze groep kreeg eerst een geweldige demo te zien van ervaren indoor skydivers. Vervolgens kregen wij de nodige instructies en mochten we zelf de windtunnel in. Uiteraard, met een instructeur. Het blijkt nog knap lastig te zijn om de juiste houding aan te nemen en te kunnen zweven in de windtunnel zonder hulp van de instructeur. Enkele groepsgenoten hadden natuurtalenten, anderen wat minder. Enthousiast was iedereen, degene met en zonder talent. Het indoor skydiven geeft in ieder geval een enorme adrenaline kick!

Indoor skydiven Vossvind, Noorwegen
Indoor skydiven Vossvind, Noorwegen, fotocredits Karin en Ilse
Indoor skydiven Vossvind, Noorwegen
Indoor skydiven Vossvind, demo, Noorwegen, fotocredits Karin en Ilse

Toerskiën en cross country skiën

Noorwegen is het perfecte land om te gaan langlaufen of toerskiën. Vroeger gebruikten de Noren de latten als vervoersmiddel, tegenwoordig meer voor hun plezier. Ontdek de immense fjorden op speciale toerski’s en wandel naar boven op maagdelijk wit, onbetreden sneeuw. Ski of board vervolgens je eigen route naar beneden en laat je sporen achter.

Toerskien
Toerskiën, Dutchweek Norway. Foto http://dutchweek.nl/

Bergen

Aan al het moois komt een eind. Na vijf intensieve, geweldige dagen is het tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Vanaf de luchthaven van Bergen vertrekt onze vlucht. De plaats, Bergen, is zeker nog een aanrader voor een kort bezoek. De gekleurde huisjes, de kabelbaan en de huizen die tegen de bergwanden aanliggen kenmerken deze mooie stad.

Bergen, Noorwegen
Bergen, Noorwegen, fotocredits Karin en Ilse
Bergen, Noorwegen
Bergen, Noorwegen, fotocredits Karin en Ilse

Dutchweek Norway

De Dutchweek Norway is speciaal, uniek en ontzettend tof! Volgend jaar vindt de tweede editie van deze Dutchweek plaats van 3 t/m 7 april! Zorg ervoor dat jij er bent!

Dutchweek Norway
Dutchweek Norway, fotocredits Karin en Ilse

Onze reis naar Dutchweek Norway werd mogelijk gemaakt door VisitNorway


Wil jij volgend jaar naar DutchWeek Norway? Check hier het aanbod van Summit Travel.


(Visited 322 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer