Hou je van skiën en lekker eten? Lees dan maar snel verder, want Hochkönig heeft een onweerstaanbaar aanbod voor je. De Kulinarischen Königstouren (oftewel de culinaire koningstours) zijn skitochten waarbij je van berghut naar berghut skiet en bij elke stop geniet van een nieuwe gang van een heerlijk menu.

Natuurlijk heeft iedereen z’n eigen favorieten als het om lekker eten gaat. Daarom zijn er verschillende gastronomische thema’s. Fijnproevers verzamelen! Oh ja: er is ook een tour speciaal voor vegetariërs en veganisten.

Eerst op de ski’s om de lekkere trek op de wekken © Ski amadé

Een heerlijk driegangenmenu voor iedereen

In Hochkönig vinden ze dat eten en drinken deel uitmaken van een perfecte wintervakantie in de sneeuw. Daarom zijn de culinaire koningstours bedacht, waarbij je skiën en genieten op een bijzondere manier combineert. Je glijdt namelijk van skihut naar skihut en van gang naar gang.

De tours hebben verschillende thema’s. Zo is er de Heimatliebe, Gipfelgenuss en Almliebe en daarmee voor elk wat wilt. Stel je toch liever je eigen menu samen, dan kan dat ook, want dat kan met de tours Genusszeit en Winterzauber.

En het beste van alles is dat je je eigen tempo kunt bepalen. Het is helemaal aan jou of je alle gerechten op één skidag nuttigt of verdeelt over meerdere dagen.

Genieten met een grote G ©Ski amadé

Almliebe-tour

In deze tour ski je van Mühlbach naar Dienten, met altijd de Hochkönig in het zicht. Het start na de eerste afdalingen bij de Karbachalm met een zelfgemaakte Rindssuppe mit Fritatten en een Prosecco Maridi, voordat je verder gaat naar de Hochmaisalm voor een Pinzgauer Kasnockn met salade en een Pinzga Bräu ambachtelijk bier. Je sluit de tocht zoet af bij de Tiergartenalm met een traditionele Kaiserschmarrn en een Zirberl. Begin je al trek te krijgen?

Prijs per persoon € 52,00 (excl. skipas).

Reserveer hier de Almliebe-tour

Op naar ed volgende hut © Ski amadé

Gipfelgenuss-tour

Zes bergtoppen, 35 pistekilometers en 7.500 hoogtemeters en dat gecombineerd met een uitstekend gastronomisch menu. En het mooiste is: je hoeft niet zelf op zoek naar de beste berghutten, want verschillende hutten zet je een heerlijke gang voor.

Voor het aperitief en de rundertartaar met een kleine Ramazotti Rosato ga je naar de Deantnerin. Neem zeker de tijd voordat je verder gaat richting de bouillabaisse met huisgemaakte knoflooksticks en een witte wijn op de Steinbockalm. Je sluit af met een chocoladeverrassing met bessen en een glas zoete wijn bij de Tom Almhütte.

Prijs per persoon € 72 excl. skipas

Reserveer hier de Gipfelgenuss-tour

Neem de tijd voor elk gerecht © Claudia Ziegler

Heimatliebe-tour

In deze tour combineer je drie geweldige dingen. Namelijk lekker skiën, een fantastisch sneeuwpanorama en natuurlijk heerlijk Oostenrijks eten. Op de drie stops tijdens deze gezellige huttentocht wacht je een 3-gangenmenu. Je wordt verwend met een stevige Rindssuppe met Kaspressknödel of Speckknödel en een pint bier bij de Wastlalm. Daarna met een Pinzgauer Erdäpfelniedei met kool en een witbier van de tap bij de Gabühelhütte als hoofdgerecht. Je sluit af met een typisch Oostenrijkse klassieker – een apfelstrudel op de Postalm.

Prijs per persoon € 52,- excl. skipas

Reserveer hier de Heimatliebe-tour

Een lekkere apfelstrudel © Claudia Ziegler

Genusszeit-tour voor veeleisende fijnproevers

In deze tour kun je je menu zelf samenstellen. Hoe fijn is dat? Of je met het voorgerecht begint in Maria Alm, Dienten of Mühlbach is helemaal aan jou, want je kunt elke gang op één van de 3 plekken nuttigen. En blijf je liever op één plek? Dan kan dat ook! Dan krijg je alle drie de gangen gewoon bij dezelfde hut. Laat je verwennen met de allerbeste culinaire hoogstandjes. Je kiest zelf hoe.

Prijs per persoon € 72,- excl. skipas

Reserveer hier de Genusszeit-tour

Welke tour kies jij? © Claudia Ziegler

Tot slot: de tour voor veganisten of vegetariërs

Het bijzondere aan de culinaire koningstours is dat ook vegetariërs en veganisten net zo hard kunnen genieten. De Gipfelgenuss-tour kan geboekt worden door vegetariërs en veganisten en de traditionele tochten Heimatliebe en Almliebe kunnen aangepast worden voor vegetariërs.

Prijs per persoon vanaf € 52,- excl. skipas (afhankelijk van de tocht)

Reserveer hier je vegetarische of veganistische optie

Welkom in Hochkönig. Foto: Hochkoenig tourismus gmbh

Lees meer over Hochkönig en Ski amadé

Het klopt wat ze zeggen. Lekker eten en drinken is zeker onderdeel van een geslaagde wintersportvakantie. Maar dat is heerlijk skiën over oneindige pistes zeker ook. Daarvoor moet je in Ski amadé zijn. Ruim 760 kilometer aan piste, verdeeld over vijf prachtige en verchillende skiregio’s, waarvan Hochkönig er eentje is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan de website.

Lees meer over Hochkönig op de website van Ski amadé

Hoofdfoto: Hochkönig Tourismus