Hou je van skiën en lekker eten? Lees dan maar snel verder, want Hochkönig heeft een onweerstaanbaar aanbod voor je. De Kulinarischen Königstouren (oftewel de culinaire koningstours) zijn skitochten waarbij je van berghut naar berghut skiet en bij elke stop geniet van een nieuwe gang van een heerlijk menu. Je kunt kiezen uit een drie- of viergangenmenu.

Natuurlijk heeft iedereen z’n eigen favorieten als het om lekker eten gaat. Daarom zijn er vijf verschillende gastronomische thema’s. Fijnproevers verzamelen!

Driegangenmenu’s voor iedereen

Als eerste zijn er de driegangenmenu’s Heimatliebe, Almliebe en Gipfelgenuss, met lekkernijen als heerlijk zoete Kaiserschmarrn, rustieke boerentoast met spiegelei en salade, pittige zalmtartaar of gestoofde kalfsfilet met romige polenta en korstmoscrackers. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden! Oh ja, met de Vegan Plant Tour genieten ook vegetariërs en veganisten van deze tours.

Foto: Hochkönig Tourismus

Genusszeit Tour voor veeleisende fijnproevers

In de Genusszeit Tour stellen gasten zelf hun viergangenmenu samen. Wat de menu’s gemeen hebben is een heerlijke selectie van regionale specialiteiten. Maar ook ideaal: je hebt super flexibel, omdat je voor elke gang in een van de drie plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach terecht kunt.

Winterzauber Tour voor sprookjesachtige gerechten

In de Winterzauber Tour kiezen deelnemers hun drie favorieten uit zeven verschillende gerechten. Op het menu staan ​​delicatessen zoals hertenragout met chocolade-peperkoeksaus, kastanjesoep of bosbessenpannenkoekjes.

Foto: Hochkönig Tourismus

Kies zelf waar en wanneer je lekker wilt eten

De Culinaire Koningstours zorgen ervoor dat je de mooiste plekken en berghutten van Hochkönig ziet en dat in combinatie met de allerbeste culinaire hoogstandjes. Het mooie is: je bent flexibel qua tijd en plaats. Eet je het liefst alle gangen op één dag, of verdeel je ze liever over meerdere dagen? Kan gewoon! Bovendien kun je starten vanuit elk dorp in Hochkönig; Mühlbach, Dienten of Maria Alm. Weet dat de gerechten zijn ook altijd vegetarisch en vegan te krijgen zijn.

Lees meer over Hochkönig (onderdeel van Ski amadé) of direct over de Königstouren

Foto: Hochkönig Tourismus

Hoofdfoto: Foto: Hochkönig Tourismus

(Visited 237 times, 1 visits today)