Hou je van skiën en lekker eten? Lees dan maar snel verder, want Hochkönig heeft een onweerstaanbaar aanbod voor je. De Kulinarischen Königstouren (oftewel de culinaire koningstours) zijn skitochten waarbij je van berghut naar berghut skiet en bij elke stop geniet van een nieuwe gang van een heerlijk menu.

Natuurlijk heeft iedereen z’n eigen favorieten als het om lekker eten gaat. Daarom zijn er verschillende gastronomische thema’s. Fijnproevers verzamelen! Oh ja: er is ook een tour speciaal voor vegetariërs en veganisten.

Eerst op de ski’s om de lekkere trek op de wekken © Ski amadé

Wintersport in Hochkönig, in het grootste skiparadijs van Oostenrijk: Ski amadé

Welkom in het betoverende Hochkönig in SalzburgerLand in Oostenrijk. Hier kan iedere bergliefhebber zijn hart ophalen. Met heerlijke pistes, authentieke Oostenrijkse gastvrijheid en accommodaties voor elk budget, zorgt deze bestemming voor een onvergetelijke wintersportervaring. Een heerlijk gebied voor het hele gezin, maar ook sportieve avonturenzoekers komen hier aan hun trekken.

Bovendien maakt Hochkönig deel uit van Ski amadé. Ski amadé bestaat uit vijf wintersportregio’s en beslaat in totaal 760 kilometer piste. Daarmee is het met stip het grootste skiparadijs van Oostenrijk. En het mooie? Je kunt met één en dezelfde skipas terecht in al die gebieden!

Neem geregeld een welverdiende pauze. Foto: Hochkönig Tourismus

Een heerlijk driegangenmenu tijdens je skidag. Of meerdere dagen!

In Hochkönig vinden ze dat eten en drinken deel uitmaken van een perfecte wintervakantie in de sneeuw. Daarom zijn de culinaire koningstours bedacht, waarbij je skiën en genieten op een bijzondere manier combineert. Je glijdt namelijk van skihut naar skihut en van gang naar gang!

De tours hebben verschillende thema’s. Zo is er de Heimatliebe en Gipfelgenuss, maar ook een opties voor vegetariërs en veganisten. En het beste van alles is dat je je eigen tempo kunt bepalen. Het is helemaal aan jou of je alle gerechten op één skidag nuttigt of verdeelt over meerdere dagen.

Lekker eten en drinken hoort bij een heerlijke wintersport. Foto: Hochkönig Tourismus

Tijdens de Heimatliebe-tour eet je traditioneel Oostenrijks

Deze dag combineert drie dingen waar we dol op zijn: lekker skiën, betoverende sneeuwpanorama’s en natuurlijk Oostenrijkse gastronomie. Tijdens deze smaakvolle tour staat er een driegangenmenu voor je klaar in drie verschillende skihutten en kun je je verheugen op traditionele lekkernijen.

Begin de tour met een warme soep in de gezellige sfeer van de Wastlalm. Na een vrolijke afdaling op de latten wordt het hoofdgerecht geserveerd in de Bründlstadl. Voor het toetje keer je terug naar Maria Alm bij de Wiesenstadl. Loopt het water je al in de mond? Dan ben jij de perfecte gast voor deze onvergetelijke tour!

Reserveer hier de Heimatliebe-tour

Op naar de volgende hut © Ski amadé

Gipfelgenuss-tour is op en top genieten (letterlijk!)

Zes toppen, in totaal 35 aaneengesloten pistekilometers en een hoogteverschil van 7.500 meter en dat gecombineerd met een uitstekend gastronomisch menu. En het mooiste is: je hoeft niet zelf op zoek naar de beste berghutten, want verschillende hutten zet je een heerlijke gang voor.

Het voorgerecht wacht op je in de Tom Almhütte, gevolgd door het hoofdgerecht in de Deantnerin. Het dessert, vergezeld van een eersteklas uitzicht, wordt geserveerd op de Steinbockalm.

Reserveer hier de Gipfelgenuss-tour

Een kop koffie met een lekkere apfelstrudel © Claudia Ziegler

Genusszeit-tour voor veeleisende fijnproevers

Als je graag je persoonlijke 3-gangenmenu wilt samenstellen, is de Genusszeit Tour perfect voor jou. Bij deze tour bepaal je zelf het verloop. Of je met het voorgerecht begint in Maria Alm, Dienten of Mühlbach is helemaal aan jou, want je kunt elke gang op één van de 3 plekken nuttigen.

En blijf je liever op één plek? Dan kan dat ook! Dan krijg je alle drie de gangen gewoon bij dezelfde hut. Zo kun je jezelf culinair laten verwennen op de top van genot, precies zoals jij dat wilt.

Reserveer hier de Genusszeit-tour

Welkom in Hochkönig. Foto: Hochkönig Tourismus gmbh

Tot slot: de tour voor veganisten of vegetariërs

Op deze tour versmelten veganistisch genieten en eersteklas skiën tot een onvergetelijke ervaring. Je wordt getrakteerd op een combinatie van uitstekend geprepareerde pistes en heerlijke veganistische lekkernijen in de hutten.

De Pflanzerltour begint bij de Tom Almhütte. Vervolgens ga je verder met je culinaire reis bij de Deantnerin, waar het hoofdgerecht wordt geserveerd. Als grandioze afsluiting wacht je op de Steinbockalm een dessert met een adembenemend bergpanorama.

Reserveer hier je vegetarische of veganistische optie

Welke tour kies jij? © Claudia Ziegler

Lees meer over Hochkönig en Ski amadé

Het klopt wat ze zeggen in Hochkönig. Lekker eten en drinken is zeker onderdeel van een geslaagde wintersportvakantie. Maar dat is heerlijk skiën over oneindige pistes zeker ook. Daarvoor moet je in Ski amadé zijn. Ruim 760 kilometer aan piste, verdeeld over vijf prachtige en verschillende skiregio’s, waarvan Hochkönig er eentje is.

Zin op op wintersport te gaan? Ga naar de website voor meer inspiratie en boek direct je volgende vakantie!

Lees meer over Hochkönig op de website van Ski amadé

Hoofdfoto: Hochkönig Tourismus