Aberg © Claudia Ziegler


 

Tijdens een persbijeenkomst in Milaan gisteren heeft het Italiaanse skigebied Dolomiti Superski bekend gemaakt hoe zij de controles op de Green Pass via de skipas gaan inrichten. Men moest hier een goede oplossing voor vinden, aangezien de Italiaanse wetgeving vereist dat er elke dag een controle op de geldigheid van de Green Pass plaatsvindt.

Verplichte dagelijkse check

Italië maakt gebruik van de 3G regel. Om gebruik te maken van gondels en stoeltjesliften moet je gevaccineerd, getest of genezen zijn. Verder is een mondkapje in gesloten liften verplicht (vanaf 6 jaar).

Maar hoe controleer je wintersporters op de geldigheid van hun QR code (Green Pass) zonder dat deze zich elke dag ergens aan een loket moeten melden? Voor deze uitdaging stond het grootste skigebied van Italië. Probleem is namelijk dat volgens de Italiaanse coronawet er elke dag moet worden gecontroleerd op de geldigheid van de Green Pass. Het skigebied heeft hiervoor nu een oplossing gevonden, die naar eigen zeggen zo min mogelijk gedoe van gebruikers vereist én privacyproof is.

Makkelijke check

Een klant koopt de skipas (online of aan de kassa) zonder andere handelingen te hoeven doen. Wanneer de skipas in gebruik wordt genomen, gaat de gebruiker naar de website “MyDolomiti”. Hier kan de gebruiker inloggen met de ID van de skipas. Dan wordt er gevraagd om de eigen QR code te matchen. Wanneer deze gekoppeld is aan de ID code van de skipas (deze staat niet op naam), wordt de pas geactiveerd. Daarna kun je de pistes op.

De skipas kan overigens op deze manier ook gebruikt worden voor toegang tot overdekte faciliteiten. In de skiliften werkt de pas gewoon als een skipas.

Wel zal de gebruiker elke dag naar “MyDolomiti” moeten om de check uit te voeren. Maar verder is het dus niet nodig om overal je QR code op je telefoon te laten zien. De skipassen kunnen vanaf half november worden aangeschaft. Het gebied zelf gaat open vanaf 27 november 2021.

Bron: Sciaremag | Hoofdfoto: Dolomiti Superski copyright Whisthaler.com


Ook lezen:

(Visited 616 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.