De Cavemanrun Ice Marathon editie!

Door: Karin Nijhof

Eerder deze maand schreef ik een artikel over de WinterHell Marathon die volgend jaar in januari gaat plaats vinden. Het wordt een winterse marathon met veel lastige, uitdagende obstakels. De sneeuw zal het decor vormen van deze bijzonder, spectaculaire marathon. Voor sommigen een groot nadeel, je moet ervoor naar Duitsland rijden en daar zijn winterbanden verplicht. Daarom ben ik verder opzoek gegaan naar bijzondere obstakelruns die in Nederland gaan plaats vinden en het liefst met als thema “winter”. Ik heb twee bijzondere marathons ontdekt, beiden in Limburg en wil deze graag met jullie delen.

Cavemanrun Ice Marathon Landgraaf

Eén daarvan is de Cavemanrun Ice Marathon en vind je in Landgraaf. Bijzonder aan deze editie is het spectaculaire parcours. De start zal in Snowworld plaats vinden en gaat dwars door de sneeuw. Vervolgens ren je over het terrein van Pinkpop, beklim je de langste trap van Nederland en kom je door het Mondo Verde, familie pretpark. De sneeuw, modder, heuvels en hoogteverschillen maken het parcours zwaar en uitdagend. Dj’s en een uitbundig publiek helpen je door het loodzware parcours heen. Daarnaast draait deze obstakelrun om plezier en is het geen wedstrijd! Er zijn verschillende afstanden om aan mee te doen.

Cavemanrun Valkenburg

Niet zo winters als de cavemanrun Ice Marathon maar wel net zo leuk schijnt de cavemanrun in Valkenburg te zijn. De Cauberg, de grotten en de heuvels zorgen voor een spectaculaire obstakelrun. Het parcours loopt onder andere door de Mergelgrotten. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan het volgende filmpje.

Kijk voor meer informatie en bronvermelding op de website; https://www.caveman-run.nl/media/7/cavemanrun-landgraaf, 

(Visited 163 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.