Je wintersport combineren met een dag naar de spa is de perfecte manier om compleet ontspannen en opgeladen weer terug te keren naar huis. Of juist om direct bij aankomst alle stress weg te laten vloeien en zo vol energie te beginnen aan je wintersport. Welke van de twee jouw voorkeur ook heeft, een dagje wellness in een magische witte wereld in de Isère is voor iedereen en op ieder moment een goed idee. Om de keuzestress weg te nemen, staan hier 8 fantastische wellness locaties en –belevingen op een rij.  

masserende handen
Een heerlijke massage in Les Grandes Rousses. Foto: Laurent Salino / Alpe d’Huez Tourisme

Kies jij voor rust in eenvoud of ontspanning in luxe?  

Waan je terug in de tijd als je naar Saint-Christophe-en-Oisans gaat. Hier vind je La Cordée d’à côté, een traditionele hammam verstopt in een oude, omgebouwde schuur. Stoombaden wisselen zich af met een proeverij van thee, terwijl jij geniet van de rust om je heen. Je bezoek is uit te breiden met een massage of een slaapplek in de schuur. Er zijn 19 bedden beschikbaar.  

Ga je voor meer verschillende ervaringen, waaronder sauna’s en schoonheidsbehandelingen, dan ben je bij Bedina Spa in Prapoutel-Les Sept Laux aan het juiste adres. Midden in dit skioord kom je tot rust in het bubbelbad, het balneobad met tegenstroom of tijdens een van de vele massages en schoonheidsbehandelingen. Prikkelde geuren zoals honing, fruit, oosterse specerijen of Japanse bloemen nemen je mee over de wereld en zorgen ervoor dat je even vergeet waar je bent.  

Twee mensen in de sauna
La Cordee Gelin. Photo: Foto: Images Reves

Prikkel je zintuigen in de spa 

Waar in Bedina Spa je reukzintuig geprikkeld wordt, nemen ze je in Saint-Pierre de Chartreuse mee in een allesomvattende beleving. Deze midden in de natuur gelegen spa bied uitzicht op de hoogste toppen van de Chartreuse, terwijl jij warm en zonder zorgen in een heerlijk cederhouten bad zit. Als je je verplaatst naar de yurt, sluit je je ogen en ben je compleet afgesloten van de wereld. Hier kom je volledig tot rust, zonder indrukken van buitenaf of reisgenoten die met je willen praten.   

Een bijzondere ervaring ervaar je in Uriage-les-Bains, waar het thermale water uit de Alpen wordt gebruikt voor de kuurbaden van het Grand Hôtel, maar ook voor de maaltijden op tafel. Zo combineer je een heerlijk diner met een ontspannende avond. Het aanbod is op basis van 2 personen.  

Binnenkomen in een spa waar alles klopt – van de gehele sfeer tot aan de kleinste details – dat is Hotel & Spa Les Clarines in Corrençon-en-Vercors. Hier stap je in een minerale en groene omgeving, omringd door materialen als hout, steenscherven en rustieke keien en stenen. De rustieke, natuurlijke elementen zijn zo geplaatst dat de luxe sfeer doordringt van het bubbelbad tot aan de kruidentheehoek. Hier speelt uiterlijk wel degelijk een rol in jouw beleving.  

Sauna en zwembad
De sauna en het zwembad in Spa Uriage. Foto: Fanny van de Candealere

Drie speciale ervaringen in de sneeuw  

Naast traditionelere spa’s en wellness locaties, zijn er ook bijzondere ervaringen en workshops in de Isère te vinden. Zo ga je in Les 7 Laux actief aan de slag met ontspannen, relaxen en het tegengaan van stress. Bij de workshop van Pleyn’itudes verleg je je aandacht namelijk naar je ademhaling, waardoor je hartslag omlaag zal gaan. De workshop wordt hier buiten gegeven, waarbij de ademhalingsoefeningen verschillen in ritme. Je komt er verkwikt en ontspannen uit en bent klaar voor nog een dag op de piste.   

Yoga in de sneeuw
Yoga in de sneeuw. Foto: Florence Crosasso

In Hotel Grandes Rousses nemen ze wellness wel heel serieus en passen ze de speciale alpinotherapie toe. Deze manier van therapie is gebaseerd op de bergen, zuivere lucht, kristalhelder water en de mineralen uit de Alpen. Voeg daar een sausje van koper, robijn, halfedelstenen en nog meer helende elementen aan toe en de alpinotherapie is compleet. De therapie helpt om vermoeidheid tegen te gaan en om je lichaam te ontgiften. Na een week (après)-skiën is dit een mooie afsluiter voordat je weer richting huis vertrekt.  

Ga je uit je comfortzone met nog een andere belevenis: shinrin-Yoku, bosbaden en sylvotherapie. Het zijn alle drie namen die op hetzelfde neerkomen; wandelen en écht aanwezig zijn in het bos om dichter bij de natuur te komen en te genieten van de positieve effecten van de natuur. Er zijn talloos veel voordelen aan het bijwonen van sylvotherapie, waarvan ontspanning, verhoging van energie en het verbeteren van concentratie en geheugen er een aantal van zijn. Met de Phoenix Expérience van Philippe Riot heb je de keuze uit 3 verschillende wandelingen: ‘zintuigen prikkelen’, ‘levensadem’ en ‘een andere wereld’.   

mensen in hottub
Opwarmen in een hottub. Foto: Thomas Hytte

Genoeg keuze in alle streken van de Isère  

In de verschillende skioorden in de Isère vind je dus meer dan genoeg mogelijkheden om een heerlijke dag of moment te ontspannen. Keer na je activiteiten op de piste terug naar de rust en ontspanning en geniet van de prachtige omgeving terwijl je opwarmt, je spieren ontspant en je hoofd weer leegt. Wil je meer weten over de wellness faciliteiten in de regio of ben je juist op zoek naar meer informatie over een van de locaties? Bekijk dan de website van de Isère.  

(Visited 241 times, 1 visits today)